Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zistenia TV JOJ: Úmrtie bývalého poslanca Jaroslava Pašku súvisí s očkovaním proti Covid-19 a jeho zdravotným stavom
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Úmrtie bývalého poslanca Jaroslava Pašku súvisí s očkovaním proti Covid-19 a jeho zdravotným stavom

BRATISLAVA / Úmrtie bývalého poslanca a člena Slovenskej národnej strany Jaroslava Pašku súvisí s očkovaním proti koronavírusu. Televízii JOJ informáciu potvrdil Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

"Štátny ústav prijal v mesiaci júl hlásenie o úmrtí muža s iniciálami J.P vo veku 67 rokov, očkovaného vakcínou Comirnaty. ŠÚKL dané hlásenie následne posúdil, spracoval a zaslal do európskej databázy podozrení na nežiaduce účinky EudraVigilance na základe v tom čase známych informácií," uviedol vo svojom stanovisku Štátny ústav pre kontrolu liečiv. 

Prípad bol uzavretý v piatok 22. októbra s týmto výsledkom: "Vzhľadom na časovú súvislosť s očkovaním nemožno vylúčiť, že očkovanie prispelo k rozvoju komplikácií základného ochorenia pacienta a k následnému úmrtiu. Kauzálnu súvislosť s očkovaním preto ŠÚKL uzavrel ako možnú."

V piatok (22.10.2021) nám boli doručené závery patologicko-anatomickej pitvy, na základe ktorých bolo hlásenie doplnené a prípad uzavretý.  

ŚÚKL ďalej informuje, že po uzavretí prípadu ústav vždy doplní informácie aj do databázy EudraVigilance. "O potvrdených úmrtiach v určitom stupni kauzálnej súvislosti s očkovaním informujeme v týždennej štatistike, nasledujúca bude zverejnená vo štvrtok 28.10.2021," dodal ŠÚKL. 

Jaroslav Paška zomrel vo veku 67 rokov v júli tohto roka. 

Bývalý politik SNS bol ministrom za vlády Vladimíra Mečiara. Do politickej strany SNS vstúpil v roku 1990. "S neopísateľnou bolesťou v srdciach si Vám dovoľujeme oznámiť, že dnes nás navždy opustil náš milovaný manžel, otec, syn a brat JAROSLAV PAŠKA,"  informovala rodina prostredníctvom sociálnej siete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie