Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico vypovedal v prípade krádeže 50-tisíc eur a zlatých mincí
Zdielať na

Fico vypovedal v prípade krádeže 50-tisíc eur a zlatých mincí

BRATISLAVA / Ukradnutá hotovosť 50-tisíc eur a zlaté mince Roberta Fica by mali byť v bezpečí. Aspoň tak to vyplýva zo záhadnej odpovede expremiéra po piatkovom výsluchu na polícii. Muži zákona prípad riešili na podnet koaličného poslanca, pretože Fico krádež nenahlásil a verejnosť sa o nej dozvedela len vďaka nahrávke v poľovníckej chate.

Podľa zverejnenej nahrávky z poľovníckej chaty Robertovi Ficovi z centrály Smer zmizlo 50-tisíc eur a zlaté mince. Po intervencii poslanca Dostála bol preto vypovedať na polícii. Fico sa na polícii zdržal zhruba 15 minút. A jeho odpoveď vyvolala viac otáznikov ako vysvetlení.

"Incident bol vyriešený a už nie som poškodený. Vnútornou kontrolou na Smere bol incident vyriešený," vyjadril sa Robert Fico, predseda Smer-SD. "Neviem, ako si to v Smere vyriešili, ale v Smere vždy kryli Ficove prešľapy a zlodejstvá," povedala Jana Bittó Cigániková, poslankyňa NR SR za SaS. "Je to taký detektív Oriešok. On vie, čo je v spisoch, on si vie vyšetriť krádež," povedal Juraj Šeliga, poslanec NR SR, Za ľudí. "Možno to bola jeho hotovosť, možno strany, treba sa jeho pýtať," vyjadrila sa Denisa Saková, poslankyňa NR SR, Hlas-SD.

Keďže Ficova odpoveď k príbehu o ukradnutých peniazoch nebola celkom zrejmá, tak sa televízia JOJ spýtala aj na expremiérovej tlačovke. Fico sa na záver aspoň vyjadril k exprezidentovi polície, ktorého považuje za nevinného. "Pozývam Gašpara do politiky," povedal Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie