Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Včera svojho straníckeho šéfa bránila Kolíková, kauzu Dubaj vysvetľoval aj on sám: Vyzerá to blbo, tvrdí Sulík
Zdielať na

Včera svojho straníckeho šéfa bránila Kolíková, kauzu Dubaj vysvetľoval aj on sám: Vyzerá to blbo, tvrdí Sulík

BRATISLAVA / Rodinný výlet za štátne peniaze? Po tom, čo niekto z ministerstva uložil pasy delegácie cestujúcej do dubaja na hosting Ulozto, sa prevalila skutočnosť, že s ministrom hospodárstva cestovala do Dubaja aj jeho dcéra a to, ako odborníčka na energetické právo. Sulíková dcéra Alexandra má pritom 26 rokov a pracuje ako koncipientka.

Hovorkyňa ministra hospodárstva Richarda Sulíka Katarína Matejková pre Noviny PLUS TV JOJ uviedla, že účasť Alexandry Sulíkovej, dcéry Richarda Sulíka, bola hradená z jej vlastných prostriedkov. "Slečna Sulíková je právnička zaoberajúca sa energetickým právom, preto využila možnosť zúčastniť sa na tématickom týždni EXPO venovanom energetike," doplnila Matejková. 

„Poviem otvorene, že ma jej záujem potešil, pretože svoje deti vídam minimálne, preto som s jej účasťou súhlasil, aby sme mohli aspoň takto skĺbiť prácu s časom stráveným spolu,“ vyjadril sa k téme minister hospodárstva  Richard Sulík (SaS).

Sulíkovci podľa Matejkovej preto neboli ubytovaní v hoteli spolu so zvyškom delegácie, ale prenajali si súkromné ubytovanie, ktoré si hradia sami. „Nikdy by som si nedovolil využívať prostriedky štátu na takýto účel. Takých majstrov sme tu už mali a kritizovali sme ich za to,“ uzavrel Sulík.

Zmluva so štátom

Napriek tomu s Alexandou Sulíkovou uzavrelo ministerstvo hospodárstva zmluvu a to na obdobie, kedy je delegácia v Dubaji. Miisterstvo sa malo zároveň zaviazať, že jej uhradí všetky náklady spojené s cestou. V relácii Na hrane sa téme venovali aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a exministerka vnútra Denisa Saková. Zatiaľ, čo Kolíková sa svojho straníckeho šéfa zastávala, "hlasistka" Saková nešetrila kritikou.

Viac sa dozviete vo videu:

​Čím sa obháji minister Richard Sulík?

Minister hospodárstva a predseda liberálnej strany SaS Richard Sulík zvolal na 14:00 tlačovú konferenciu. Včera prisľúbil, že sa k téme dnes vyjadrí. 

Tlačovú konferenciu môžete sledovať naživo tu:

"Nikdy som nebol politikom, ktorého by ste museli naháňať po chodbách parlamentu. Žijem čestne," poznamenal Sulík na úvod a zdôraznil, že nie je bezchybný človek. "Výsledky sú také, že sa za ne nemusím hanbiť," pokračoval minister hospodárstva a spomenul obvinenia Smeru-SD z kokaínových žúrov, ale aj posledný z útokov na Sulíkovo maturitné vysvedčenie. 

"Zobral som so sebou svoju dcéru Alexandru," povedal a zdôraznil, že letenku aj bývanie si bral minister na seba. "Štátny rozpočet som nijako nezaťažil, dokonca skôr ušetril, lebo nemusel hradiť ubytovanie mne," pokračoval Sulík a poznamenal, že jeho dcéra ja mimoriadne vzdelaným človekom s tým, že k štúdiu pristúpila zodpovedne a bez podvádzania. "Venuje sa energetike, čo je fakt," pokračoval a doplnil, že zhoda jej bakalárskej práce je pod 5 %. Venovala sa obnoviteľným zdrojom. 

Minister hospodárstva poznamenal, že vo vládnom špeciály boli ešte dve voľné miesta cestou tam, a tri cestou z Dubaja. Chyba podľa Sulíka nastala pri uzatvorení zmluvy so štátom, čo považuje za chybu. "Je potrebné takúto zmluvu mať, ale vyzerá to zle, podcenil som to. Nikdy viac sa mi to nestane. Nikdy neklamem ,a to ani vo veciach, ktoré sa ma týkajú osobne," uviedol Sulík s tým, že obe svoje deti vidí veľmi málo. 

V súvislosti s uniknutými osobnými údajmi z pasov delegácie a novinárov podá minister Sulík trestné oznámenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie