Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čo s poslancami, ktorí nedodržiavajú opatrenia? Kotleba je ako hrdina na detskom ihrisku, ostro kritizoval Juraj Krúpa
Zdielať na

Čo s poslancami, ktorí nedodržiavajú opatrenia? Kotleba je ako hrdina na detskom ihrisku, ostro kritizoval Juraj Krúpa

BRATISLAVA / Zatiaľ čo polícia začala vymáhať dodržiavanie pravidiel ráznejšie, v parlamente sa to stále nedarí. Problém je predovšetkým s poslancami ĽSNS na čele s Marianom Kotlebom. Bez rúška, či respirátora nechodí len v pléne a priestoroch Národnej rady, ale aj na rokovania jednotlivých výborov.

Správanie extrémistov z ĽSNS naštvalo predsedu brannobezpečnostného výboru Juraja Krúpu (OĽaNO). Rozhodol sa dokonca podať podnet na predsedu strany Mariana Kotlebu. Nielen on, ale aj ďalší poslanci z jeho strany chodia bez respirátorov nielen po celej Národnej rade, ale aj na rokovania jednotlivých výborov Národnej rady. 

Téma nedodržiavania protipandemických opatrení prišlo na pretras aj v relácii Analýzy Na hrane TV JOJ. Téme sa venoval práve spomínaný predseda brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa z OĽaNO. V relácii uviedol, že jeho právomoci sú v tomto smere pomerne oklieštené. Predsedu ĽSNS zároveň počastoval poriadnou kritikou. Marian Kotleba sa podľa Juraja Krúpu chová ako pubertiak.

​Nielen na poslancov sa rozhodol apelovať člen opozičného Hlasu-SD Matúš Šutaj-Eštok. Opatrenia podľa poslanca nedodržiavame kvôli sebe, ale najmä kvôli druhým ľuďom, ktorí sú zraniteľní. Upozornil aj na nevyhnutnosť dodržiavania opatrení v obchod, ale aj Národnej rade. Čo je podľa neho najdôležitejšie a na čo by mali brať poslanci NR SR ohľad? Dozviete sa vo videu:

​Podľa politológa je riešenie problémov v Národnej rade relatívne jednoduché. "Bolo by poslancom treba siahnuť na celý plat," reagoval Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ a zdôraznil možnosť vykázania poslanca. "Je zároveň nutné, aby mu na plat predseda Národnej rady Boris Kollár reálne siahol," dodal odborník. Hovorkyňa Borisa Kollára Michaela Jurcová pre Noviny PLUS TV JOJ potvrdila, že kancelária predsedu Národnej rady podnet obdržala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie