Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exkluzívny rozhovor: Brat Macaulaya Culkina, Kieran o tretej sérii seriálu Boj o moc
Zdielať na

Exkluzívny rozhovor: Brat Macaulaya Culkina, Kieran o tretej sérii seriálu Boj o moc

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Bratia Macaulay a Kieran Culkin sa preslávili účinkovaním v kultovom filme Sám doma. Macaulay stvárnil hlavnú postavu Kevina McCallistera, menej známy Kieran si zahral brata Fullera. Hoci mladší Kieran nikdy nedosiahol slávu staršieho brata, na rozdiel od neho zostal verný filmu i divadlu.

Ďakujem pán Kieran Culkin za túto príležitosť. Moderujem na Slovensku v rannej šou a moja prvá otázka je, aké sú  vaše ranné rituály?

Zobudím sa na krik mojej dvojročnej dcérky, ktorá kričí do baby monitora. V súčasnosti už veľa nekričí, ale vydáva takéto zvuky (...) Takže môj ranný rituál je prebúdzanie sa s pocitom vyčerpania z prechádzky z mojej postele do jej izby. Potom otvorím dvere, keď ju uvidím, všetko to vyčerpanie zmizne. Je taká milá, ale aj veľmi panovačná. Vojdem do izby, aby som ju na chvíľu objal, chvíľu ma nechá a potom mi hovorí, aby som zapol svetlo. Má len dva roky a už rozpráva a vymýšľa niekoľko celých viet. Tiež mi hovorí, aby som jej vymenil plienky, a hovorí mi, kde nájdem vlhčené utierky. Po tomto rituáli ju zvyčajne pobozkám na bruško a potom behá po izbe. V zlých dňoch kričí, že chce jedlo, ale keď má dobrý deň, tak chce len tancovať, takže to je moja ranná rutina.

To je skvelý ranný rituál, sám som otec, takže chápem, o čom hovoríte.

Je to najlepšie.

Máte skvelú hereckú kariéru, čo by ste označili, ako veľký medzinárodný zlom vo vašej hereckej kariére, teraz, keď hviezdite v celosvetovo úspešnom seriáli „Boj o moc"?

Ak sa zamyslím nad tým, čo bolo mojou prvou skutočnou prácou na pľaci, zrejme som bol rekvizitou na javisku, keď som mal len dva roky. Takže môžem povedať, že moja herecká kariéra začala, keď som mal dva roky. Ale moja prvá poriadna herecká práca bola vo filme „Sám doma", čo je super, aj keď som hral chlapca, ktorý pomočil posteľ. A potom prišli tri filmy, ktoré definovali moju kariéru. V roku 2002 vyšiel film s názvom „Igby" a tento film mi úplne zmenil život. Ďalšia veľká zmena prišla s hrou „Toto je naša mladosť" od spisovateľa Kennetha Lonergana. Zahral som si v štyroch inscenáciách tohto predstavenia po celom svete. Tá hra ma veľa naučila, čo to je, čím sa živím, o herectve. Napríklad len nahlas vysloviť slová zo scenára a dať k tomu význam a emócie. A potom je aktuálne úspešný seriál „Boj o moc". To bola pre mňa tiež opäť obrovská zmena mojom v živote.

Konečne je tu tretia séria „Boj o moc", dokázali ste sa už od začiatku vžiť do role Romana Roya, aká bola najväčšia výzva pri hraní tejto postavy a koľko zo seba ste do tejto postavy vložili?

Najskôr, keď mi poslali scenár, som sa zúčastnil konkurzu na úplne inú rolu. Bola to postava menom Greg a zdalo sa, že to nebude úplne správne. Už v prvých dvoch vetách scenára, čo hovoril, som si uvedomil, že nie som ten chlap, a nemôžem hrať túto rolu. Ale do tej chvíle som si veľmi obľúbil tento scenár. Tak som pokračoval v čítaní. Chcel som len zistiť, čo sa deje v príbehu „pilotnej" série. Potom sa v scenári objavila postava menom Roman Roy. Páčil sa mi spôsob, akým rozprával a jeho prvé slová boli: HEJ HEJ S*ÁČI. Neviem, či je to dovolené povedať vo vašej rannej šou. Potom som si prečítal viac o tejto postave a povedal som si, že milujem spôsob, akým tento chlap hovorí, naozaj sa mi páči jeho hlas. Chcem vidieť, kam sa to s ním posunie. Spýtal som sa castingových režisérov, či môžem urobiť konkurz na túto rolu, a tak som si vybral tri scény z prvej epizódy, nahral som sa na kameru a poslal som to, pretože sa mi nechcelo čakať. Pamätám si, že som sa veľmi bavil pri čítaní scén a pri ich skúšaní s castingovým tímom. Bola to úžasná skúsenosť, a keď som poslal moje video, bolo mi v tej chvíli jedno, či ma tam prijmú alebo nie. Mal som vážne skvelý deň a veľa som sa vtedy naučil. Potom, keď som sa dozvedel, že som túto rolu získal, som sa tešil, že postavu môžem hrať ešte pár ďalších týždňov. Teraz túto rolu stále hrám a nechcem, aby to skončilo.
Čakali ste niekedy, že za túto rolu dostanete nomináciu na Emmy a Zlatý glóbus, a čo to pre vás znamená?

Neviem, musíte ísť na toto gala ocenenie, takže si myslím, že je to v poriadku dostať takéto nominácie. Nikdy to ale nie je konečný cieľ, je to naozaj krásne, ak sa to stane, ale nikdy som neočakával, že dostanem cenu. Nikdy to nie je, ako som hovoril, konečný cieľ herca.

Moja posledná otázka, než skončíme, keďže máte tak skvelú kariéru, akú najlepšiu radu v oblasti herectva vám niekto dal?

Oh, jednu mám a táto je trocha vtipná. Stalo sa to nedávno, dostal som radu od môjho priateľa, ktorý je tiež hercom. Snažil som sa prísť na to, či mám účinkovať v jednom filme alebo nie, a on mi povedal: „Pozri, ak povieš nie, je to v poriadku, jednoducho povedz nie a nezmení to tvoj život. Ale ak povieš áno, stane sa všeličo,". A ja som povedal: „To je vlastne veľmi dobrá rada," a on povedal: „Tú radu si mi dal ty!". "Ja som ti to povedal?". „Áno, tú radu si mi dal pred rokmi," a ja som si povedal: „Dočerta, mal by som počúvať svoju vlastnú radu, ktorá bola dobrá". A tak som si zrejme cez môjho kamaráta dal veľmi dobrú radu. Teraz, keď to hovorím nahlas, akú hroznú vec som práve povedal, nikdy to nezopakujem.

Súvisiace články

Najčítanejšie