Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mali by dostať zaočkovaní v nemocniciach prednosť? Odpovedajú Erik Tomáš (Hlas-SD) a Peter Pčolinský (Sme rodina)
Zdielať na

Mali by dostať zaočkovaní v nemocniciach prednosť? Odpovedajú Erik Tomáš (Hlas-SD) a Peter Pčolinský (Sme rodina)

BRATISLAVA / Hosťami štvrtkovej diskusnej relácie Na hrane boli predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Okrem preberania aktuálnych tém reagovali politici aj na vaše divácke otázky, ktoré do relácie posielate pomocou aplikácie Slido. Mali by mať podľa oboch poslancov zaočkovaní v nemocniciach prednosť?

Nielen daňová reforma, nové opatrenia v boji s pandémiou, ale aj samotné očkovanie sa stali horúcimi témami posledného dielu diskusnej relácie Na hrane TV JOJ. Do kresiel sa proti sebe postavili Peter Pčolinský, predseda poslaneckého klubu Sme rodina a Erik Tomáš, podpredseda strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. 

 Podľa Pčolinského je nutné zdôrazniť, že schválené opatrenia vzišli z rokovaní konzília odborníkov. "My sa tu nemôžeme tváriť, že vymyslíme teplú vodu," uviedol s tým, že rovnaká situácia je v Česku, ale aj v Rakúsku. Tvrdé opatrenia ho mrzia, ale vláda podľa Pčolinského aktuálne nemá na výber. "Dúfam, že tomuto predídeme, pretože to je krajná možnosť," odpovedal Pčolinský na margo tvrdého lockdownu pre všetkých. 

Hlas po schválení argumentoval tým, že vláda opäť rozdeľuje občanov na dve kategórie. Podľa Erika Tomáša je na mieste si položiť otázku prečo sme sa do tejto situácie dostali. "Déjá vu. Úplne sa opakuje jeseň minulého roka. Vláda váhala, neprijímala opatrenia a dnes to predviedli na vláde opäť," zdôraznil Tomáš s tým, že výsledok je mačkopes. Problémom je, že veľa lekárov a sestier sa rozhodlo opustiť zdravotníctvo. "Nehovorím to ja, ale šéf lekárskych odborov a výsledkom je mačkopes a nespokojní sú všetci. Výsledkom chaotického riadenie číslo tri je to, že nespokojní sú všetci," argumentoval Tomáš s tým, že výsledkom bude to, čo sa dialo na začiatku tohto roka, keď sme boli na čele v úmrtnosti. 

Mali by byť podľa poslancov zaočkovaní ľudia uprednostnení pri bielej medicíne? Odpoveď sa dozviete vo videu:

Najčítanejšie