Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ministerka kultúry otvorene o obnove pamiatok: V rámci investícií dlhujeme 5,5 miliardy. Kedy sa otvorí Krásna hôrka?
Zdielať na

Ministerka kultúry otvorene o obnove pamiatok: V rámci investícií dlhujeme 5,5 miliardy. Kedy sa otvorí Krásna hôrka?

BRATISLAVA / Ministerka v relácii Analýzy Na hrane TV JOJ odhalila šokojúce číslo. Čo sa týka pamiatok, náš investičný dlh dosiahol 5, 5 miliardy. Aj preto sa jej rezort aktuálne usiluje o financie z eurofondov na obnovu historických budov. Milanová zároveň prezradila aj to, kedy sa otvorí aspoň časť Krásnej hôrky, ale aj to, ktoré ďalšie pamiatky treba obnoviť.

"Neznamená to, že ak niekoho nie je vidieť, tak nepracuje," reagovala ministerka na poznámku, že patrí k najmenej viditeľným členom vlády Eduarda Hegera. Ministerka zdôraznila, že celý jej rezort pracoval tvrdo a to počas nástupu do úradu. "Ministerstvo kultúry sme prevzali v hroznom stave," poznamenala ministerka s tým, že obvinenia, že nechodí na kultúrne podujatia odmieta.

Ministerka priznala, že s vyhoretým hradom Krásna Hôrka sa aktuálne rezort vysporadúva. "Konečne sa nám podarilo vyhlásiť verejné obstarávanie na obnovu hradu Krásna Hôrka. Ideálne si viem predstaviť, že časť hradu by mohla byť sprístupnená v roku 2023," uviedla ministerka a dodala, že v prípade podkladov verejného obstarávania ide o 12 tisíc nákresov, ale aj infraštruktúru. Priznala, že zatiaľ sú hotové len strechy. "Donedávna sme nevedeli, či bolo použité drevo spĺňalo kvality," doplnila. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie