Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na hrane TV JOJ: Malo by byť očkovanie povinné? Na vaše otázky odpovedal Richard Raši (Hlas-SD)
Zdielať na

Na hrane TV JOJ: Malo by byť očkovanie povinné? Na vaše otázky odpovedal Richard Raši (Hlas-SD)

BRATISLAVA / Otázka povinného očkovanie nerozdeľuje len spoločnosť, ale aj politickú scénu. Táto otázka mimoriadne zaujímala aj vás, divákov Na hrane TV JOJ, ktorí svoje otázky posielate formou aplikácie Slido. Ako sa k tejto téme postavil exminister zdravotníca za Smer-SD a lekár Richard Raši (Hlas-SD).

Pozvanie do štvrtkovej diskusnej relácie Na hrane TV JOJ prijal pozvanie Michal Šipoš (OĽaNO) a exminister zdravotníctva Richard Raši. vláda zaviedla od 25. novembra nielen lockdown, ale aj núdzový stav na 90 dní. Ulice však máme stále plné. Je teda lockdown efektívny?

Zatiaľ čo predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš tvrdil, že v rámci boja z pandémiou robia všetko, čo sa dá, lekár Rišchard Raši tvdil, že vláda opäť podcenila prípravu na tretiu vlnu. "Vidíme denno denne zábery z nemocníc, kde lekári denno denne prosia, aby sme sa zaočkovali, prosia premiéri, všetci lídri vlády," dopovedal Šipoš s tým, že táto vláda bojuje s opozíciou, ktorá naháňa starších ľudí na protesty. 

Raši súhlasil s tým, že s treťou vlnou bojuje celá Európa. "Prečo, keď sme boli najhorší v druhej vlne, prečo sme najhorší opäť," argumentoval Raši vyčítajúc slabo pripravený ambulantný sektor, ale aj absenciu monokronálnych protilátok. "Práve tieto lieky mali plynúť do ambulantného sektora, kde to ochorenie dokáže zbrzdiť. Súčasný pán minister zlyhal, nedokázal zabrániť odchodu zdravotníkov po druhej vlne," pripomenul Raši, ktorý dodal aj to, že posilnená nebola ani hygiena. 

​Klasicky po relácii nalsedoval aj živ prenos na stránke Na hrane na facebooku, kde poslanci odpovedali na otázky vás divákov. Na lekára a bývalého ministra zdravotníctva Richarda Rašiho sa niekoľkí z vás obrátili s otázkami ohľadom povinného očkovanie. Ako reagoval? Dozviete sa vo videu

​Z exkluzívneho prieskumu pre Tv JOJ pritom vyplvynulo, že verejnosť súhlasí s výhodami pre očkovaných. Exkluzívny prieskum agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV JOJ sa venoval otázke výhod pre očkovaných. Na otázku či by zaočkovaní mali, alebo nemali mať výhody voči nezaočkovaným a to napríklad v nemocnici, reštaurácii alebo v kine. 

Odpovedali tak najmä voliči Progresívneho Slovenska, KDH, ale aj SaS: Až 36 % respondentov odpovedala, že určite áno, skôr áno odpovedalo 22 % opýtaných, skôr by nemali mať výhody odpovedala 12 % a proti výhodám sa postavilo 26 % opýtaných. 

Sumárne teda výhody pre zaočkovaných schvaľuje 6 z 10 ľudí. Výhody pre zaočkovaných schvaľovali najmä muži a skôr starší ľudia, vzdelanejší a obyvatelia prevažne bratislavského a banskobystrického kraja. 

​Ako na prieskum reagovali politici? Dozviete sa vo videu:

Najčítanejšie