Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vicepremiérka Remišová bude žiadať prehodnotenie lockdownu: Záujem o očkovanie aktuálne klesol
Zdielať na

Vicepremiérka Remišová bude žiadať prehodnotenie lockdownu: Záujem o očkovanie aktuálne klesol

BRATISLAVA / Ministerka Veronika Remišová a strana Za ľudí boli proti Lockdovnu pre všetkých od začiatku. Vicepremiérka aktuálne zverejnila údaje na základe ktorých záujem o očkovanie počas lockdownu klesá.

Údaje Remišová zverejnila na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Tvrdí, že aktuálny lockdown problém s očkovaním nerieši a preto bude trvať na prehodnotení opatrení. 

"Pri lockdowne pre všetkých záujem o očkovanie klesol. Presadzujeme, aby sa od budúceho týždňa pri prehodnocovaní opatrení uvoľnili opatrenia pre ľudí, ktorí sú chránení očkovaním. Opatrenia musia k očkovaniu motivovať, nie ľudí od očkovania odrádzať," uviedla Remišová na sociálnej sieti.
Vicepremiéra sa vyjdarila, postupne pribúdajú dáta o tom, ako po zavedení obmedzení pre všetkých ľudí na Slovensku bez rozdielu medzi tými, ktorí sú chránení očkovaním a tými, ktorí nie sú, výrazne klesol záujem o očkovanie.
"Podobný efekt vidíme aj v Rakúsku – záujem o očkovanie sa zvýšil, keď ľudia chránení očkovaním mali pri obmedzeniach výhody a naopak poklesol pri lockdowne pre všetkých. Nie je to dobrá správa, pretože opakujúce sa lockdowny ľudí nechránia. Riešia iba akútnu situáciu v nemocniciach, ale ochorenia aj obete iba odsúvajú na neskôr. Preto strana Za ľudí vždy konzistentne presadzovala, že opatrenia majú motivovať k očkovaniu a nie ľudí od očkovania odrádzať, keďže očkovanie je osobitne u starších ľudí jediný nástroj, ako chrániť ich zdravie a zabezpečiť fungovanie nemocníc pre všetkých," poznamenala ministerka pre informatizáciu a regionálny rozvoj.

​Vicepremiérka zdôraznila, že ich kapacitu je treba využiť pre všetkých chorých ľudí, nie iba pre ľudí s koronou, proti ktorej existuje očkovanie.

"Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľov je považované za riešením pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania, v Japonsku, v Číne, v Rusku či v Indii a vo všetkých vyspelých krajinách sveta. Tak ako očkovanie porazilo mnohé infekčné choroby v minulosti, pomôže aj pri zápase so súčasnou pandémiou," pokračovala a doplnila, že preto je nevyhnuté pri navrhovaní opatrení urobiť maximum, aby ľudí podporili v ich rozhodovaní a pri najbližšej zmene opatrení výrazne zvýhodnili pohyb ľudí, ktorí sú chránení očkovaním. "Pretože svojim rozhodnutím chránia svoje zdravie, chránia zdravie všetkých ostatných, pretože nezaťažujú nemocnice, a chránia ekonomiku a pracovné miesta," uzavrela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie