Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Obávaný mafián Nigut je mŕtvy. Z jeho vraždy obvinili aj syna exstarostu Dolného Chotára Františka Doru ml.
Zdielať na

Obávaný mafián Nigut je mŕtvy. Z jeho vraždy obvinili aj syna exstarostu Dolného Chotára Františka Doru ml.

BRATISLAVA / Mafiánsky kat a pravá ruka košického bossa Okoličányho, Robert Nigút je podľa polície mŕtvy. Za jeho vraždou má stáť štvorica známych mužov. Podľa zistení TV JOJ polícia z vraždy obvinila Františka Doru mladšieho - syna exstarostu Dolného Chotára, Radovana Vargu, Ladislava Alföldiho a člena vražedného komanda Sátorovcov Juraja Bugára. Niguta mali popraviť, aby ho umlčali a nevypovedal vo viacerých závažných kauzách. Či už o objednávke vraždy podnikateľa na Jahodnej, alebo o ekonomickej trestnej činnosti.

Robert Nigut, muž so skleneným okom prezývaný aj Luciano zmizol v roku 2013. Konkrétne potom, ako sa pokúsil spolu s vodičom Gabrielom Hojsákom zlikvidovať na kopci Jahodná pri Košiciach podnikateľa Mariana Kakalejčíka. Muža sa pokúsili za jazdy rozstrielať samopalom, čo sa im nepodarilo a gelnickému podnikateľovi sa podarilo ujsť.

"Za tento skutok už boli odsúdení jeho vykonávatelia. Strelec Róbert Nigut na 25 rokov odňatia slobody a vodič pri pokuse vraždy, Gabriel Hojsák na 15 rokov odňatia slobody," povedal hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. 

Po nevydarenom atentáte sa Nigut vyparil. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré ma TV JOJ k dispozícií jeho kroky smerovali do úkrytu v Maďarsku, ktorý mu zabezpečil práve František Dora mladší. Dora s obvineným Vargom boli v minulosti neprávoplatne odsúdení v Českej republike za ekonomickú trestnú činnosť. Dora s Vargom si mali údajne objednať vraždu Niguta, pretože sa báli, že ak ho zadržia začne proti nim svedčiť.

"V súvislosti s úkladnou vraždou poškodeného Roberta Niguta bolo vznesené obvinenie štyrom osobám: Radovanovi V., Františkovi D., Ladislavovi A. a Jurajovi B. Bližšie informácie vzhľadom na štádium trestného konania nie je možné poskytnúť," uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Vraždu Niguta mal Dora objednať vo svojej kancelárií v Galante za sumu 30-tisíc eur. O Likvidáciu mal požiadať Ladislava Alföldiho a Juraja Bugára. Práve Alföldi ako údajný vykonávateľ vraždy mal vycestovať do Maďarska. Tam mal vyzdvihnúť Niguta a priviezť ho na stretnutie za Dorom do jeho domu. Keď prišli k nemu do Čierneho Brodu Alföldi mal vystúpiť z auta a pod zámienkou, že ide niečo vytiahnuť z kufra ho mal zozadu cez sedadlo zastreliť. Na miesto mal po vražde prísť aj Bugár. Auto aj s telom mali zaparkovať v garáži. Niguta potom mali vyzliecť, zabaliť do fólie, naložiť späť do auta a neskôr ho zakopať v Dolnom Chotári. 

"Kde obvinený Juraj Bugár, za pomoci bagra, ktorý na tento účel zabezpečil obvinený František Dora ml. vykopal jamu, do ktorej spolu s obvineným Ladislavom Alföldim pochovali telo poškodeného Roberta Niguta a z miesta odišli, pričom následne obvienný František Dora ml. vyplatil obvinenému Jurajovi Bugárovi časť z prisľúbenej odmeny vo výške 10-tisíc eur," bolo uvedené v uznesení obvinenia. 

Nigutove telo sa napriek tomu dodnes nenašlo. Dokonca je po ňom stále vyhlásené oficiálne pátranie.

Súvisiace články

Najčítanejšie