Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na post prezidenta Policajného zboru kandidujú dvaja uchádzači. Jedným z nich je aj Hamran
Zdielať na

Na post prezidenta Policajného zboru kandidujú dvaja uchádzači. Jedným z nich je aj Hamran

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Do výberového konania na funkciu prezidenta policajného zboru sa prihlásili dvaja uchádzači. Obálky ešte neboli otvorene (zrejme tak urobí na to určená komisia). Pre TV JOJ to potvrdila Zuzana Hrabovská, tlačový odbor MINV SR. O post má záujem aj dočasný prhamran ezident Štefan Hamran. Hamran v utorok 30. novembra oznámil, že má záujem pokračovať vo funkcii aj v rámci riadneho mandátu.

"Dňa 30. novembra Národná rada SR schválila novelu zákona, podľa ktorej minister vnútra nadobudne právomoc vymenovať prezidenta Policajného zboru, novela nadobudne účinnosť vydaním v Zbierke zákonov po podpísaní prezidentkou. Po nadobudnutí jej účinnosti sa bude postupovať podľa tejto novely, teda predchádzajúca úprava menovania policajného prezidenta sa už nebude aplikovať," uviedla Hrabovská. 

Svoju kandidatúru avizoval aj dočasný prezident Štefan Hamran 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran je prioritným kandidátom ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) do funkcie stáleho prezidenta Policajného zboru. Povedal to po dnešnom rokovaní vlády. Hamran v utorok 30. novembra oznámil, že má záujem pokračovať vo funkcii aj v rámci riadneho mandátu. Potrebné podklady dal dokopy a zveril ich svojmu zástupcovi, aby ich odovzdal na personálnej sekcii.

Písomné žiadosti o zaradenie do výberového konania na post prezidenta Policajného zboru prijímal rezort vnútra do 30. novembra. „Od uchádzačov sa okrem iného vyžaduje najmenej 10-ročná prax v Policajnom zbore, vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a špecializované policajné vzdelanie. Spolu so životopisom je potrebné doručiť aj koncepciu rozvoja a riadenia Policajného zboru," uviedlo ešte v októbri ministerstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie