Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nová motivácia na vyššiu zaočkovanosť? Bittó Cigániková navrhuje spoluúčasť neočkovaných na liečbe
Zdielať na

Nová motivácia na vyššiu zaočkovanosť? Bittó Cigániková navrhuje spoluúčasť neočkovaných na liečbe

BRATISLAVA / Jana Bittó Cigániková (SaS) a Juraj Blanár (Smer-SD) si v relácii Na hrane TV JOJ nič nedarovali. Predsedníčka zdravotníckeho výboru obviňovala podpredsedu opozičnej strany z toho, že klame. Blanár zase útočil, že ak je SaS v koalícii nespokojná mala by odísť. Skutočný šok však prišiel až v závere relácie. Saskárka vytiahla ďalšiu bombu, ktorá môže otriasť koalíciou od základov.

Pandémia neustále naberá na sile, ale politikov aktuálne najviac trápil boj o 500 eurové poukážky, ktoré chce v parlamente presadiť minister financií Igor Matovič (OĽaNO). V rámci výstupu v pléne národnej rady dokonca navrhol, že by každý dôchodca mohol dostať za očkovanie ešte ďalších sto eur v hotovosti. Minúť by ich mohol napríklad na energie. Narazil však na neoblomnú stranu SaS. 

Obaja diskutéri sa zhodli na tom, že aktuálne čísla z nemocníc, ale aj úmrtí nie sú ani náhodou optimistické. "Tie čísla nie sú niečo z čoho by sme sa mohli radovať, ale verím, že to bude stagnovať," začala Bittó Cigániková. "Ak zoberieme vyjadrenia ministra zdravotníctva, ale aj pani prezidentky, keď hovorili, že sme pripravení na tretiu vlnu," oponoval Blanár a zdôraznil, že je nemiestne hovoriť o humanitárnej kríze a pritom nechať odísť zo systému viac ako tisíc lekárov.

Skutočnú bombu však odpálila Jana Bittó Cigániková. Poslankyni sa podarilo zatieniť aj prieskum podľa ktorého premiérovi Eduardovi Hegerovi verí iba každý druhý Slovák, alebo Slovenka. Predsedníčka zdravotníckeho výboru na poslaneckom klube SaS navrhla, že by sa neočkovaní mali spolupodieľať na liečbe napríklad 10 %. Pravdou je, že neočkovaní v nemocniciach stoje krajinu miliardy eur. 

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie