Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ladislav Alföldi, obžalovaný z niekoľkých vrážd, sa priznal. Ako objednávateľa označil Františka Doru mladšieho
Zdielať na

Ladislav Alföldi, obžalovaný z niekoľkých vrážd, sa priznal. Ako objednávateľa označil Františka Doru mladšieho

PEZINOK / Jeden z obžalovaných v kauze ex-starostu Dolného Chotára prelomil mlčanie. Ladislav Alföldi sa dnes priznal k niekoľkým vraždám, ktoré mal vykonať. Ako objednávateľa označil Františka Doru mladšieho. Podľa obžaloby mali byť zavraždené biele kone a konkurenti v agropodnikaní. Likvidovať ich mali Šátorovci. Dvojicu aj s ďalšími mužmi obvinili v novej kauze. Stáť majú aj za vraždou košického mafiána Roberta Niguta.

Dora mladší sa pred koncom procesu rozhodol vypovedať znovu. Kým doteraz tvrdil, že s likvidáciami nemal nič spoločné. V pondelok, 6. decembra, sa priznal, že o vraždách, za ktoré stojí pred súdom aj so svojim otcom vedel, no žiadnu z nich neorganizoval. Vyjadril sa, že keď Šátorovci zacítili biznis, išli po ňom, ako keď žralok zacíti krv. Inak to ale vidí spoluobžalovaný Alföldi, ktorý pre Doru pracoval. Tvrdí, že práve Dora stojí za likvidáciou bielych koní a nie len ich. Vraj si uňho objednal aj ďalšie dve doteraz neobjasnené vraždy.

Alföldi mal za tri vraždy zinkasovať od Doru mladšieho 15 až 20-tisíc eur. Rovnakú sumu mal dostať aj odsúdený Juraj Bugár. Peniaze vraj dostávali po častiach a doslova o ne museli prosíkať. Alföldi je ochotný spolupracovať a ukázať miesta, kde sú nebohí zakopaní. 

"V hodine 12-tej sa rozhodli obžalovaní priznať a spolupracovať zrejme asi motivovaní snahou znížiť si tresty," povedal prokurátor ÚŠP. 

Svoje mlčanie Alföldi prelomil, keď začal objasňovať vraždu mafiána Roberta Niguta v ktorej okrem tejto trojice je obvinený aj gelnický podnikateľ Marián Varga. Doteraz bol vraj o všetkých vraždách ticho, pretože nechcel vypovedať proti Dorovi mladšiemu ako aj zo strachu, že ublížia jeho rodine. Vraždu Niguta si mal Varga s Dorom objednať z obáv, že ak ho zadržia začne proti nim svedčiť. Či už o streľbe na Jahodnej alebo nelegálnom biznise.

Podľa informácií TV JOJ miesto, kde je zakopaný košický mafián z Okoličányho partie prezradil Ladislav Alföldi, ktorý ho mal sám u Doru mladšieho na dvore zastreliť. Robert Nigut, prezývaný Luciano, zmizol v roku 2013. Konkrétne potom ako mu nevyšiel pokus o likvidáciu Mariana Kakalejčíka.

Podľa výpovedí by pozostatky Roberta Niguta mali byť zakopané v blízkosti dolno-chotárskeho mosta. Polícia tu už kopala viackrát a je pravdepodobné, že v najbližších dňoch sa sem opäť vyberú. Dokazovanie sa na súde skončilo. Pojednávanie bude pokračovať vo štvrtok, 9. decembra, záverečnými rečami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie