Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jana Bittó Cigániková sa pustila do Erika Kaliňáka. Označila ho za podpredsedu pre TikTok
Zdielať na

Jana Bittó Cigániková sa pustila do Erika Kaliňáka. Označila ho za podpredsedu pre TikTok

BRATISLAVA / Predsedníčke zdravotníckeho výboru Janu Bittó Cigánikovú (SaS) už vyjadrenia opozície prestávajú baviť. V relácii Na hrane sa pustila do Juraja Blanára a teraz si vzala na paškál mladého Erika Kaliňaka.

Minulý týždeň sa mladá saskárka poriadne obula aj do ministra financií Igora Matoviča. Po nedeľnej diskusii RTVS sa oprela do podpredsedu Smeru-SD Erika Kaliňáka.

"Smerákom sa minuli kádre, tak do diskusie v nedeľu poslali pána podpredsedu pre TikTok Erika Kaliňáka. Okrem toho, že podľa neho Fico stále dookola vyzýva ľudí k očkovaniu, zdôrazňoval aj potrebu prevencie pred ochorením na Covid-19," napísala rozhnevaná poslankyňa za SaS, ktorá kritikou nešetrila ani v prípade ďalšieho zástupcu opozičnej strany Smer-SD Juraja Blanára, ktorého v relácii Na hrane TV JOJ označila za klamára. 

"V prípade jeho mladšieho kolegu však zašla ešte ďalej. "Len už nestihol dopovedať, čo malo s prevenciou spoločné, keď v autobusoch cez celú republiku zvážali dôchodcov na svoje protesty. Lebo základnou prevenciou v prípade koronavírusu je R-O-R: obmedziť kontakty s cudzími ľuďmi, chrániť si horné dýchacie cesty a umývať si ruky," pokračovala Bittó Cigániková.

Kaliňákovi vyčítala aj to, že nebol schopný uznať ani to, že očkovanie pomáha. Saskárka zdôraznila, že vyše 80 % pacientov v nemocniciach sú NEočkovaní. "Ale všetci majú jesť vitamín D a Ivermektin. To všetko pod heslom Ľuboša Blahu: Čapice hore, Slovensko dole," uzavrela predsedníčka zdravotníckeho výboru NR SR. 

Podľa politológa Jozefa Lenča útoky na politického oponenta na základe veku, pohlavia, alebo náboženského vierovyznania nie sú v poriadku. "Najmä ak prichádza od niekoho, kto sa označuje za liberála. Pani Cigániková by sa mala viac opierať o argumenty a to aj v prípade, keď sa jej oponent dopustí argumentačných prešľapov," uviedol Lenč pre Noviny PLUS TV JOJ. Diskusiu pritom kritizoval aj na sociálnej sieti. Jane Bittó Cigánikovej, ale aj poslankyni Leščákovej odporučil, aby viac kontrolovali svoje emócie. 

Najčítanejšie