Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Igor Matovič o hlasovaní kandidátky Hatrákovej: Na jej mieste by som sám za seba nehlasoval. Bolo by mi to trápne
Zdielať na

Igor Matovič o hlasovaní kandidátky Hatrákovej: Na jej mieste by som sám za seba nehlasoval. Bolo by mi to trápne

BRATISLAVA / parlament dnes rozhodne o voľbe novej detskej ombudsmanky. Do úvahy prichádzajú dve kandidátky - Katarína Hatráková (OĽaNO) a právnička celebrít Anna Niku, ktorá je kandidátkou hnutia Sme rodina. Vo voľbe ju však zrejme podporí aj časť opozície. Ako sa Igor Matovič pozerá na skutočnosť, že Hatráková hlasovala vo voľbe sama za seba?

Poslanci parlamentu by dnes mali na druhý pokus zvoliť komisára pre deti. Ani jeden z kandidátov totiž v prvej voľbe 3. decembra nezískal potrebný počet hlasov. Dnes bude parlament rozhodovať opäť, ak by sa detskú ombudsmanku nepodarilo zvoliť ani na druhý pokus, celá voľba by sa zopakovala.

Do opakovanej voľby preto postúpili dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov. Sú nimi poslankyňa Katarína Hatráková (klub OĽaNO) a advokátka Anna Niku. Zo 133 platných hlasov dostala Hatráková 52 hlasov poslancov a Niku 47 hlasov. Ako informoval Denník N Katarína Hatráková hlasovala vo voľbe z 3. decembra sama za seba. 

Ako na túto skutočnosť reagoval šéf hnutia OĽaNO a exminister financií Igor Matovič? Dozviete sa vo videu:

Hatrákovú navrhol za kandidátku na post komisárky šéf poslaneckého klubu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš a stojí za ňou aj klub OĽaNO. Na medializované informácie sme sa opýtali Tomáša Šudíka a Petra Polláka jr. Prečo stoja na strane ultrakonzervatívnej poslankyne?

Súvisiace články

Najčítanejšie