Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Darované Vianoce: Košičan daroval vlastné auto, aby pomohol rodine v núdzi
Zdielať na

Darované Vianoce: Košičan daroval vlastné auto, aby pomohol rodine v núdzi

KOŠICE / Darované Vianoce sú výnimočný projekt, na ktorom naši kolegovia pracujú už deväť rokov. Vďaka peniazom od košického anonymného darcu robia radosť deťom z chudobných rodín a pod stromčeky prinášajú prekvapenia, na ktoré predtým neboli zvyknuté. Napĺňa sa tým myšlienka, aby si ľudia navzájom pomáhali. Tentoraz sa pridal aj skromný Košičan, ktorý veľmi prekvapil.

Jedno ráno zatelefonoval jeden z divákov TV JOJ, ktorému bol projekt Darované Vianoce veľmi sympatický. Chcel sa pridať k anonymnému darcovi z Košíc a navrhol, že by daroval svoje vlastné auto rodine, ktorá to nutne potrebuje. 

"Radi by sme pomohli niekomu, kto má choré dieťa alebo potrebuje to auto na prevoz k lekárovi," povedal darca osobného auta pán Jozef. 

Šľachetná myšlienka rodine napadla potom, ako si po 15 rokoch kúpili nové auto. To, ktoré darcovia venovali nie je síce luxusným kúskom ale plne funkčné. "Auto bolo plne využívané či na dlhé trasy alebo na lyžovačky. Trochu nám bude za ním smutno, bolo ako člen rodiny," uviedol Jozef. 

Auto je teraz pripravené pre nového majiteľa a my hľadáme rodinu, ktorej pomôže v zlej životnej situácii. "Hádam pomôže ešte aj niekomu inému," dodal s úsmevom pán Jozef. 

Rodiny s deťmi v núdzi náš môžu so svojimi príbehmi kontaktovať na vianočnej emailovej adrese darovanevianoce@joj.sk. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy