Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Matovič kope do SaS a tá mu to vracia. Mali by ste konzultovať s psychiatrom a nie politológom, zareagoval Štefančík
Zdielať na

Matovič kope do SaS a tá mu to vracia. Mali by ste konzultovať s psychiatrom a nie politológom, zareagoval Štefančík

BRATISLAVA / Hlasovanie v parlamente o reforme nemocníc, ale aj o Národných parkoch vyvolalo v koalícii negatívne emócie. Hnev však nevyvolalo hnutie Sme rodina, ktoré ani jednu z reforiem nepodporilo. Minister financií Igor Matovič sa rozhodol zaútočiť na stranu SaS Richarda Sulíka. Tá mu úder vracia.

"Najkratšia cesta k predčasným voľbám je vyštvať Sme rodina z koalície.Viem, že ľudia ťahajúci nitky z úzadia už slintajú blahom pri predstave novej vládnej zostavy mafošov z Hlasu, progresívcov z PS a SaS … ale ešte budú musieť chvíľku počkať," uviedol expremiér a aktuálny minister financií Igor Matovič na svojom súkromnom profile na sociálnej sieti.

"Slintali, keď štvali proti Sputniku, bez ohľadu na životy ľudí a mysleli si, že pádom vlády sa dostanú k hrantu. Slintali pri každom podknutí sa koalície … a slintajú aj teraz. Úlohou tých, ktorí by túto zostavu považovali za cestu do pekla, je urobiť všetko, aby im rypáky klepli naprázdo. Opäť," pokračoval ďalej pričom nevysvetlil, kto by mali byť tajomné osoby ovládajúce slovenskú politiku. 

Podľa SaS vládu rozbíja práve Igor Matovič

K útoku sa na svojom profile Radovan Sloboda z SaS. "Ja tomu skutočne nerozumiem. SaS podporuje všetky reformy, podarí sa nám presadiť reforma nemocníc či reforma národných parkov bez hlasov Sme rodina, ale my sme zlí," To v akom svete žije Igor Matovič? Čo by robil, keby my verejne kritizujeme reformy jeho ministrov, tak ako ich kritizuje Boris Kollár?" uviedol saskár a dodal, že Sme rodina nepodporí zásadné reformy tejto vlády, ale SaS rozbíja koalíciu.
"No, na toto musíte mať silný žalúdok. Každému je jasné, že Igor Matovič z duše nenávidí Richarda Sulíka a obhajuje Borisa Kollára. Na čo nám je však taký koaličný partner, ktorý nepodporí kľúčové reformy a SaS s OĽaNO hlasovaním potvrdia, že dokážu vládnuť aj bez Sme rodina?" pokračoval Sloboda a zdôraznil, že cestou do pekla sú reči Igora Matoviča.
"Namiesto poďakovania SaS, si do nás kopne, lebo Boris Kollár je úžasný, aj keď kritizuje vlastnú vládu. Matovič potrebuje len obrátiť pozornosť na “zlú” SaSku, aby chránil dobrých kamarátov," uzavrel člen liberálov. 

Toto je hodné psychiatra, tvrdí politológ

Podľa politológa Radoslava Štefančíka je možné, že sa Igorovi Matovičovi niečo prisnilo. "Niektoré veci by novinári mohli konzultovať nie s politológmi, ale s psychiatrami," povedal Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Hlasovania sú podľa odborníka dôkazom, že koalícia funguje a to aj bez Borisa Kollára. "Neexistuje dôvod prečo by  Igor Matovič potreboval rýpať," doplnil a uviedol, že Igor Matovič je iracionálny politik. "Politológovia by mali komentovať racionálne rozhodnutia," dodal a zdôraznil, že toto nie je ten prípad a minister financií sa správa, ako neriadená strela. "V tomto prípade to vyzerá tak, že Igor Matovič zbytočne robí pred Vianocami zlú náladu," uzavrel politológ pre Noviny PLUS TV JOJ.

Súvisiace články