Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Expremiér opäť vykopal vojnovú sekeru. Po Sulíkovej SaS, brojí opäť proti prezidentke: Podľa Matoviča robí podrazy
Zdielať na

Expremiér opäť vykopal vojnovú sekeru. Po Sulíkovej SaS, brojí opäť proti prezidentke: Podľa Matoviča robí podrazy

Archívna reportáž

BRATISLAVAc - Tak, ako je premiér Eduard Heger človekom kompromisu, tak je expremiér a aktuálny minister financií Igor Matovič človekom konfliktu. Po tom, čo na sociálnej sieti zaútočil na SaS Richarda Sulíka. Aktuálne kope do hlavy štátu.

Len pred pár dňami sa bývalý premiér za OĽaNO a terajší minister financií Igor Matovič pustil do koaličnej strany SaS. Bolo to po tom, čo Sme rodina nepodporila reformy a predseda liberálov a minister hospodárstva Richard Sulík sa vyjadril, že Sme rodina Borisa Kollára vastne nemusí byť v koalícii.

Koaličný konflikt sa rozhorel na obľúbenom komunikačnom kanály Igora Matoviča - na jeho súkromnom profile na sociálnej sieti. O SaS sa vyjadril, že len čaká na to, aby vytvorila novú koalíciu s "mafošmi z hlasu a PS-kom". Na jeho útoky zareagovala SaS a komentár si neodpustil ani Ján Benčík, ktorý do liberálneho klubu prešiel zo strany Za ľudí.
"Strašne úbohá podpásovka. Najmä po tom verejnom ďakovaní v parlamente, keď rozpočet prešiel bez akýchkoľvek problémov a reformy dvoch ministrov OĽANO prešli napriek nepodpore a obštrukciám zo strany Sme rodina, iba hlasmi OĽANO, SAS a dvoch nezaradených poslancov, z ktorých je jeden z PS a druhý je predsedom Spolu," bránilo sa Benčík pod príspevkom Igora Matoviča.
"Ja si vyprosím aby ktokoľvek o mne písal, že "slintám blahom pri predstave novej vládnej zostavy mafošov z Hlasu, progresívcov z PS a SaS." Je to obyčajná a nechutná lož, ktorá nie je hodná ani posledného táraja a luhára, nie to ešte koaličného ministra a lídra najsilnejšej koaličnej strany," rozčúlil sa Benčík. 
O tom, že prezidentka sa s opozičným Hlasom-SD dohovára na ďalšej spolupráci konšpiroval podpredseda parlamentu za OĽaNO Gábor Grendel. Zdá sa, že celému OĽaNO leží v žalúdku to, že prezidentka kritizuje premiéra Eduarda Hegera. Igor Matovič zareagoval na túto konšpiračnú teóriu tým, že prezidentka robila to isté aj pred rokom. 
Dnes lídra OĽaNO rozhnevalo to, že prezidentka sa vyjadrila, e Igor Matovič nebol lepším premiérom ako je Eduard Heger. Igor Matovič (OĽaNO) nebol lepší premiér, ako je Eduard Heger. Prezidentka to uviedla v rámci hodnotenia roku 2021 na TA3.
Zuzana Čaputová v relácii uviedla aj to, že rok 2021 bod rokom utrpenia a bolesti. Podľa prezidentky potrebuje krajina silnejšie líderstvo v boji s pandémiou ochorenia COVID-19. Zároveň opäť zdôraznila, že povinné očkovanie považuje za krajné riešenie. Hlava štátu však zároveň poznamenala, že tomuto riešeniu sa Slovensko zrejme nevyhne. 

Prezidentka robí podľa Matoviča podrazy

Igor Matovič vnímal jej výrok ako útok na vládu. "Paradox. Nikto viac neznižuje autoritu premiéra ako prezidentka, ktorá pri každej možnej príležitosti podsúva ľuďom, že by ju mal mať väčšiu. Zákerné vopred vykalkulované zlomyselné opakované bozky smrti," napísal na sociálnej sieti s tým, že prezidentka je podľa neho "podrazáčka". "Od človeka, ktorý by mal miesto sústavných podrazov v ťažkej kríze premiérovi pomáhať … samozrejme, ak by jej išlo viac o dobro Slovenska ako svoj falošný strojený obraz pred ľuďmi.… ukrižujte ma. Nevadí. Pravda oslobodzuje," uzavrel svoj príspevok. 
Napäté vzťahy s expremiérom priznala aj prezidentka v podcaste Denníka N, pričom dodala, že nedôvera je skôr na strane Igora Matoviča, než na jej. Ich vzťahy sa začali lámať ešte v čase, keď Igor Matovič ohlásil "atómovku" v podobe celoplošného testovania.

​Prezidentka dostala deň pred začiatkom plošného testovania (november 2020) od generálneho štábu informáciu, že akcia je pripravená len na 60 %. Trvala vtedy na tom, aby ľudia, ktorí sa nebudú mať šancu otestovať, neboli perzekuovaný. Bez testu musel totiž človek zostať doma. Negatívny test bol komunikovaný ako "priepustka na slobodu". 

V marci roku 2021 bola najhranejšou skladbou hymna Slovenskej republiky v prezidentskom paláci. Ako akt nesúhlasu s vládou Igora Matoviča postupne podávala demisie značná časť koaličných ministrov. Prezidentka vtedy vyzvala na riešenie situácie vtedajšieho premiéra Igora Matoviča s tým, že povestným rozťaťím gordického uzla mal byť jeho odchod. 

Súvisiace články

Najčítanejšie