Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spomínate si na kultové darčeky z detstva? Na tieto nedokážu zabudnúť naši politici
Zdielať na

Spomínate si na kultové darčeky z detstva? Na tieto nedokážu zabudnúť naši politici

BRATISLAVA / Zrejme každý si spomína na vytúžený darček z detských čias. Či už to bolo autíčko, alebo bábika, alebo vytúžené zvieratko, sú darčeky na ktoré sa nezabúda. Podobne sú na tom aj politici, ktorí si pre Noviny PLUS TV JOJ pospomínali na vytúžene darčeky z detstva.

Vianoce, najobľúbenejšie sviatky roka, sú kombináciou rôznych náboženstiev, ale aj pohanských zvykov. Za darčeky ďakujeme nemeckému reformátorovi Martinovi Lutherovi. Práve tento muž prišiel s novým zvykom a na Štedrý večer začal s obdarúvaním detí. 

Nový zvyk si pomerne rýchlo získal popularitu a dnes je pre mnohých ľudí hlavnou pointou vianočných sviatkov. Okrem času stráveného s rodinou sú totiž jeho essenciálnou súčasťou aj darčeky. Z balíčkov pod stromčekom majú pritom najväčšiu radosť práve deti.

O najpamätnejšie a najvytúženejšie darčeky sa s nami podelili aj poslanci a ministri, pričom mnohí z poslancom zdôraznili, že ako deti vyrastajúce za bývalého režimu sa tešili z každej maličkosti. Politici prekvapili nielen svojimi spomienkami, ale aj tým, ako Vianoce v detstve vnímali. Koho potešil bicykel, koho kniha, malá tatrovka či čižmy? 

Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie