Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vianočná nálada u Jany Bittó Cigánikovej: Odpúšťam svojim hejterom, vraví mladá liberálka
Zdielať na

Vianočná nálada u Jany Bittó Cigánikovej: Odpúšťam svojim hejterom, vraví mladá liberálka

BRATISLAVA / Hejtu si užila viac než dosť. Zatiaľ čo mnohé osobnosti verejného života v posledných dňoch opustili sociálnu sieť, poslankyňa a predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) sa rozhodla pre opačnú stratégiu. Svojim hejtorom sa rozhodla prihovoriť prostredníctvom neštandardného videa.

Hoci video formát, v ktorom reagujete na nenávistné útoky, je známy najmä v USA ako mean tweets, parlamentá liberálka ho využila aj doma. Neprajníkom a ohováračom sa prihovorila rovno v čapici Santa Clausa a spred vianočného stromčeka.

"Vianoce sú sviatky pokoja, mieru, radosti a aj odpúšťania. Tento rok sme sa s kolegami zo SaSky rozhodli odpúšťať tým, ktorí nám nechávajú vulgárne či hlúpe komentáre, snažia sa nás uraziť, ponížiť," napísala Bittó Cigániková na sociálnej sieti. 

"Všetkým vám prajem kááásne Vianoce, užite si ich s milovanými, oddýchnite si, aby sme do nového roka skočili rovnými nohami. Čaká nás veľa práce. Šťastné a veselé, priatelia," ukončila svoj komentár k zverejnenému videu.

Saskárka však v tejto akcii nie je sama. "Dobre mierená kritika je to, čo sme v SaSke vždy vedeli oceniť. NIEKEDY nám ale napíšete také komentáre, ktoré nás nijak zvlášť netešia. Sú plné urážok, vulgarizmov a nemôžeme tak celkom povedať, že by nás posúvali vpred," objavilo sa na oficiálnej stránke strany Sloboda a Solidarita, kde na hejterské komentáre reagujú viacerí členovia strany Richarda Sulíka. 
"Preto sme sa rozhodli tieto Vianoce odpustiť všetkým tým, ktorí nám tento rok nechali podobné komentáre či správy. A aj sme sa pri tom trochu zabavili. Majte krásne sviatky, dávajte si na seba pozor a užite si ich v okruhu tých, ktorých máte najradšej. Šťastné a veselé!" uzavreli koaliční liberáli. 

Vzor z ďalekého západu?

SaS sa zrejme inšpirovala v relácii Jimmyho Kimmela, kde na hejterské reakcie odpovedal aj exprezident USA  Barack Obama. Hejteri ho posielali na pustý ostrov, ale žarty si robili aj z toho, že jeho oči budú svetlejšie ak mu do uší zasvietia baterkou.

Najčítanejšie