Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na internete sa chvastá falošným covid passom: Bude Kelemena z kandidátky SaS riešiť polícia?
Zdielať na

Na internete sa chvastá falošným covid passom: Bude Kelemena z kandidátky SaS riešiť polícia?

BRATISLAVA / Ján Kelemen kandidoval pred dvoma rokmi na kandidátnej listine SaS a hoci je nezaočkovaný verejne sa chváli falošným covid passom. To však nie je všetko. Nezaočkovaný Kelemen je známy svojimi netradičnými názormi, ale aj zľahčovaním pandémie.

Už v minulosti sa Ján Kelemen "preslávil" svojimi názormi, ktoré medzi liberálmi nemajú miesto. Aj preto mnohých šokovalo, že práve Ján Kelemen kandidoval za stranu SaS. Naposledy rozbúril vody svojim vyjadrením, že za každou feministkou je skrytá lezba a vakcíny sú pre retardovaných. 

​V prvom týždni nového roka však zašiel ešte ďalej. "Ak si niekto myslí, že v novom roku budeme, my nezaočkovaní, trpieť segregačné opatrenia, lebo šak sme si zvykli, tak sa mýli. Nezvykli sme si, a ani si nezvykneme. Práve naopak, čím ďalej tým viac sme odhodlaní bojovať," napísal na sociálnej sieti a vzápätí urazil prezidentku Čaputovú, keď jej novoročný príhovor, ktorý nevidel, prirovnal ku kvákaniu. 

Následne sa na svojom profile na sociálnej sieti pochválil, že sa najedol vo foodcourte v nákupnom centre a to v čase, keď to ešte nebolo povolené. "Ľudia sú fakt ovce. Bol som v Poprade v mekáči, a bola tam dlha rada na objednávacie automaty. Tak som vošiel dnu, a pri pulte nikto nestál. Tak som si objednal, a ovce kukali jak puk. Potom sa polovica z nich vrhla k pultu. Keď som mal objednávku hotovú, sadol som si za stôl, a začal som jest. Prišla obsluha, a upozornili ma, že u nich sa zatiaľ jesť nesmie. Vytiahol som falošný covid pas, a hovorím, ja som očkovaný ja to môžem jebac. Slečna ma nechala v kľude sa najesť. Takto žijú králi," napísal Kelemen.

SaS sa od svojej 116-tky dištancuje

To, že výroky a názory kandidáta Kelemena, sú Slobode a Solidarite proti srsti bolo vidieť už pred časom a od svojho "Čepčeka" sa dištancujú aj dnes. Zároveň je jasné, že na kandidátnej listine koaličných liberálov už miesto nedostane. "Pán Kelemen nie je a nikdy nebol členom SaS. Na kandidátke pred dvoma rokmi bol ako Priateľ slobody. Od jeho vyjadrení sa dištancujeme. Jeho postoje a názory sú v rozpore s hodnotami a orientáciou strany a s pánom Kelemenom už na našej kandidátke nikdy nepočítame," uviedol pre Noviny PLUS hovorca SaS Ondrej Šprlák. 

Politológ Tomáš Koziak, v prípade predchádzajúcej kauzičky, pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že problémom je, že aktuálne strany nemajú vybudované strannícke štruktúry a tak na svoje kandidátne listiny berú to, čo je po ruke. 

 "Je to šokujúce, pretože ak si predstavíme, že by sa takýto človek dostal do parlamentu, zrejme by nebol schopný sa so stranou za ktorú kandidoval názorovo stotožniť," poznamenal s tým, že takto mohla mať aj SaS svojho anarchistu Čepčeka, ktorého muselo hnutie OĽaNO napokon z klubu vylúčiť. "On pritom nebol jediný neprečítaný kandidát za hnutie OĽaNO," dodal Koziak. 

Polícia by to mala preveriť, reaguje Kurilovská

Slovenská právnička, špecialistka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská pre Noviny PLUS TV JOJ povedala, že otázkou je, či sa covid pas považuje za listinu a teda by išlo o falšovanie. "Myslím si, že viaceré trestné stíhania už boli aj v tomto význame. Ak o tom priamo hovorí, že má niečo takéto vystavené a používa to, tak by sa tieto skutočnosti mali preveriť," uviedla Kurilovská a doplnila, že by v tomto prípade mohlo ísť o podvod.

"Bolo by treba to preveriť v rámci trestného konania, či sa nedopúšťa trestného činu. V súvislosti s falšovaním je to však sporné, nakoľko názory sa rôznia," pokračovala špecialistka na trestné právo a dodala, že by sa takéto konanie malo trestnoprávne preveriť. 

Najčítanejšie