Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za kritiku Kollára čelil vyhrážaniu trestným oznámením. Dnes sa stand-up komik Jakub Gulík pustil do Roberta Fica
Zdielať na

Za kritiku Kollára čelil vyhrážaniu trestným oznámením. Dnes sa stand-up komik Jakub Gulík pustil do Roberta Fica

BRATISLAVA / Roast Roberta Fica sľuboval stand-up komik ešte pred pár mesiacmi, keď dával Novinám PLUS TV JOJ rozhovor. Vtedy bolo horúcou témou trestné oznámenie, ktorým sa mu vyhrážal advokát predsedu Národnej rady Borisa Kollára Pavel Hagyari. Aktuálne si Gulík posvietil na expremiéra Roberta Fica.

Po tom, čo zverejnil video, v ktorom si robil žarty z predsedu národnej rady Borisa Kollára (Sme rodina), sa mu jeho advokát Pavel Hagyari vyhrážal trestným oznámením. Stand-up komik Jakub Gulík mu vtedy odpísal, že Boris Kollár je „milostivý pán z precitlivkova“ a problematické video odstrániť odmietol. Vyhrážanie žalobou označil za výbornú reklamu a do jeho portfólia pribudli aj ďalšie roasty známych politikov.

Robert Fico je podľa Gulíka ako herpes, ktorý sa vracia

Slovensko má podľa mladého stand-up komika problémy s imunitou. Bývalého trojnásobného premiéra Roberta Fica (Smer-SD) prirovnal k herpesu Slovenska, ktorý sa stále vracia. To však nie je všetko. Jakub Gulík navrhol, že by Robert Fico mohol mať vlastnú reláciu Inkognito, kde by každý týždeň hádal svojho známeho, ktorého zobrala NAKA. 

Stand-up komik Jakub Gulík sa pritom vtipnej kritike politikov venuje pravidelne. V Diss is roast sa venoval expremiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO).

"Zaujímam sa o politiku, je to také moje hobby a Igora Matoviča som vždy vnímal, ako 7 – 8 % opozičného politika, ktorý si v opozícii tú prácu robil dobre. Nikdy som v ňom však nevidel lídra, alebo niekoho, kto by vedel priniesť reálne riešenia. Priznám sa, že ma znervózňoval aj počet ľudí okolo mňa, ktorí ho išli voliť len kvôli jeho videu z Cannes," povedal komik pre Noviny PLUS TV JOJ.

Ani nitku suchú však nenechal na expremiérovi ČR Andrejovi Babišovi (ANO) a už spomínanému predsedovi národnej rady Borisovi Kollárovi (Sme rodina). 

Pre Noviny PLUS TV JOJ komik prezradil, že ho vyhrážanie trestným oznámením prekvapilo. "Áno prekvapil, pretože som nečakal, že Boris Kollár, alebo niekto z jeho okolia sa tým bude zaoberať. Skôr som čakal, že na mňa trestné oznámenie podá Kulturblog, lebo aj ich som ako celok zroastoval. Oni mňa vedia spomenúť, ja následne ich a takto si vymieňame naše ľúbostné odkazy. Aj keď treba povedať, že ja som do nich začal rýpať," vyjadril sa Gulík s tým, že napriek tomu s hecovaním politikov nemá v pláne prestať. Aktuálna situácia je podľa neho skôr na plač, než na smiech.

Súvisiace články

Najčítanejšie