Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Igor Matovič o kauze Natálie Milanovej: Nechápem, že tu niekto onanuje na súkromnej komunikácii
Zdielať na

Igor Matovič o kauze Natálie Milanovej: Nechápem, že tu niekto onanuje na súkromnej komunikácii

Archívna reportáž

BRATISLAVA / To, že ministerku kultúry Natáliu Milanovú sa niekto pokúša diskreditovať, nie je tajomstvom už od víkendu, kedy viaceré redakcie dostali materiál obsahujúci jej komunikáciu s Petrom Tóthom, ktorá prebiehala v roku 2012, ale aj potom v rokoch 2015 a 2016. Vo vzduchu ostala visieť otázka, či ministerku kultúry premiér Eduard Heger odvolá.

Natália Milanová, ktorá aktuálne zastáva post ministerky kultúry, kandidovala v roku 2010 v komunálnych voľbách v Dúbravke za stranu SDL, kde skončila ako 11. náhradník. S Petrom Tóthom, ktorý spolupracoval s odsúdeným Mariánom Kočnerom, sa zoznámila, keď sa obaja angažovali v rámci politickej strany 99 %. 

S hnutím OĽaNO spolupracuje od roku 2014 a vo voľbách v roku 2016 kandidovala za Matovičovo hnutie z 12 miesta. Nebola zvolená za poslankyňu, ale do parlamentu sa dostala ako náhradníčka za Jozefa Viskupiča (OĽaNO), ktorý sa stal predsedom Trnavského samosprávneho kraja. Petrovi Tóthovi, ktorý mal už v tom čase svoj portál, napríklad posielala fotografie z protestov pred Bonaparte. Radila sa s ním aj o tvorbe svojich blogov, ktoré jej Tóth editoval. Do parlamentu sa nedostala ani v roku 2020 a na post ministerky kultúry ju navrhlo hnutie OĽaNO. 

Ministerka kultúry Natália Milanová reagovala na margo zverejnenej komunikácie s Petrom Tóthom takto:

Ministerka po zasadaní vlády tvrdila, že komunikácia je z obdobia (2012), kedy sa v politike neangažovala. Mailová komunikácia však dokazuje opak, nakoľko prebiehala aj niekoľko rokov predtým. Po včerajšom stretnutí na Úrade vlády SR je jasné, že odvolanie Natálii Milanovej (OĽaNO) nehrozí. Dôveru deklaroval premiér Eduard Heger a následne sa jej, pre Noviny PLUS TV JOJ, zastal aj minister financií, líder hnutia OĽaNO a expremiér Igor Matovič. 

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie