Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dohoda s USA: Majú sa slovenské ženy čoho obávať? Minister Naď má pre Ľuboša Blahu tvrdý odkaz
Zdielať na

Dohoda s USA: Majú sa slovenské ženy čoho obávať? Minister Naď má pre Ľuboša Blahu tvrdý odkaz

BRATISLAVA / Obranná dohoda s USA nerozdeľuje len politickú scénu na Slovensku, ale aj občanov. Zatiaľ čo minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom.SaS), ale aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) tvrdia, že ňou Slovensko veľa získa, podpredseda opozičnej strany Smer-SD tvrdí, že slovenským ženám hrozí znásilňovanie.

Obranná dohoda s USA vyvoláva v slovenskej spoločnosti vášne. Občania, ktorí sú polarizovaní pandémiou a témou očkovania, tak majú ďalší dôvod sa deliť. Tento vytvorený priestor využíva aj opozícia na čele so stranou Smer-SD, ktorá tvrdí, že nebezpečenstvo hrozí nielen slovenským občanom, ale aj štátu. 

Minister Ivan Korčok sa vyjadril, že predseda Smeru-SD si vyberá hrozienka z koláča. "Hodinová debata s Robertom Ficom, ktorému musím uznať vysoké schopnosti v kategórii účelové vykladanie textu dohody o obrannej spolupráci s USA a zavádzania," povedal Korčok a dodal, že rozumie, že sa veľa ľudí môže pomýliť, keď sa z tohto dokumentu vyberá ako z televízneho programu.

"Zažltiť si a citovať výlučne a donekonečna to, čo vidieť chcem, a zatajovať to, čo rozptyľuje obavy a pochybnosti. Pokúsil som sa dnes robiť to druhé," doplnil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí. 

Hrozí slovenským ženám nebezpečenstvo?

So statusom, kde sa skloňovalo nebezpečenstvo znásilňovania slovenských žien americkými vojakmi prišiel podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Okrem sexuálneho násilia skloňoval aj vraždy a Slovensko prirovnal ku kolónii USA. Na nebezpečenstvá, ktoré skloňoval Blaha sme sa opýtali aj ministra obrany za OĽaNO Jaroslava Naďa. V prípade prítomnosti Blahu by sa, podľa ministra, mal obávať niekto úplne iný.

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie