Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministerka spravodlivosti o analýze možnosti povinného očkovania: Sme vo finálnej fáze
Zdielať na

Ministerka spravodlivosti o analýze možnosti povinného očkovania: Sme vo finálnej fáze

BRATISLAVA / Analýza, ktorá by mala skúmať možnosť povinného očkovania, či už podľa vybraných skupín na základe profesií, alebo podľa veku. Hoci ministerka spravodlivosti uviedla, že sú vo finálnej fáze, to isté hovorila aj pred približne 10. dňami. Na aktuálne zasadnutie vlády analýzu, spolu s rezortom Vladimíra Lengvarského, nepredložila.

O právnej analýze, ktorá by mala zhodnotiť možnosť povinného očkovania sa začalo hovoriť ešte v novembri minulého roka. Následne vláda, na návrh ministra financií Igora Matoviča, pristúpila k odmenám za očkovanie pre seniorov. Podľa viacerých členov vlády malo ísť o posledný krok pred povinným očkovaním.

Otázka predloženia analýzy sa však za ten čas veľmi nepohla, hoci už v čase, kedy sa o povinnom očkovaní začalo uvažovať, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom.SaS) uviedla, že ústavne je jednoduchšie zaviesť  povinné očkovanie pre všetkých. 

Podľa ministra financií Igora Matoviča je na povinné očkovanie neskoro. Pred rokovaním vlády sa vyjadril, že tých, čo sa nedali zaočkovať zaočkuje omicron. ​Minister obrany Jaroslav Naď pre zmenu uviedol, že on povinné očkovanie podporí hneď, ako sa analýza o jeho možnostiach predloží. Navzdory tomu predmetnú analýzu zatiaľ nikto nevidel. Faktom pritom zostáva, že ústavne je povinné očkovanie možné a niekoľko povinných očkovaní máme. 

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie