Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Predĺžili Matovičovi ochranku. Minister Mikulec hovorí, že sú na to dôvody
Zdielať na

Predĺžili Matovičovi ochranku. Minister Mikulec hovorí, že sú na to dôvody

BRATISLAVA / Ministrovi financií Igorovi Matovičovi predĺžili ochranku. Podľa vyjadrenia ministra vnútra Romana Mikulca sú na to dôvody.

"Nie, nie, nie," reagoval Igor Matovič na otázku redaktorky TV JOJ či sa vyjadrí k jeho predĺženiu ochranky. 

Koncom roka mali rozhodnúť

Minister financií ešte koncom roka 2021 hovoril o tom, že v tejto veci budú rozhodovať. Minister vnútra Roman Mikulec v stredu, 19. januára, potvrdil, že pridelenú ochranku Matovičovi predĺžili. "Áno, rozhodol som o predĺžení na základe požiadavky Úradu na ochranu ústavných činiteľov SR," informoval minister Mikulec. Podľa jeho slov dôvody na predĺženie stále pretrvávajú. Podľa informácií TV JOJ majú byť dôvody predĺženia opakované vyhrážky na osobu ministra financií. 

Robert Fico mal ochranku aj dva roky po zákonnom nároku

Minister vnútra Roman Mikulec podpísal skončenie Ficovej ochranky v marci 2020. Predseda Smeru -SD ju mal napriek tomu, že už na ňu zo zákona nemal nárok. Predĺženie vtedy schvaľovala Denisa Saková, vtedajšia ministerka vnútra. 

​Ochranku kedysi Matovič odsudzoval

Igor Matovič bol zarputilým kritikom ochranky expremiéra a predsedu Smeru, Roberta Fica. Keď mu ochranku odobral minister vnútra Roman Mikulec, venoval tejto skutočnosti oslavný post. 

"Robert Fico, z hrušky dole," uviedol vtedy na sociálnej sieti. V lete 2021 Matovičovu ochranku kritizovali zo strany Hlas-SD. "Matovič, z hrušky dole!" začal príspevok Matúš Šutaj Eštok s tým, že sa Igor Matovič ako premiér vytešoval, že Robert Fico prišiel o ochranku, a ďakoval ministrovi Romanovi Mikulcovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie