Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Aké bude zdravotníctvo po omicrone: Podľa Kollára a Kamenického bojuje len s týmito problémami
Zdielať na

Aké bude zdravotníctvo po omicrone: Podľa Kollára a Kamenického bojuje len s týmito problémami

BRATISLAVA / Hoci je u nás aktuálne variant omicron jednoznačne dominantný, zatvárať sa už zrejme nebude. Za to hrozí, že pri rýchlo sa šíriacej nákaze, bude mať štát vážne problémy s chodom. Aj preto sa vláda rozhoduje, či neskrátiť karanténu v prípade, že je človek pozitívny. Môže sa totiž stať, že nemocnice síce plné nebudú, ale o ležiacich pacientov sa nebude mať kto postarať.

Rakúsky parlament vo štvrtok schválil zavedenie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 pre dospelých obyvateľov a to už od 1. februára a ide o prvé takéto opatrenie v Európe. Rakúski poslanci schválili povinné očkovanie v pomere hlasov 137 za a 33 proti. Koalícia kancelára Karla Nehammera pracovala na pláne povinného očkovania s dvoma opozičnými stranami.

U nás je podľa našej vlády už neskoro

Minister hospodárstva Richard Sulík si nemyslí, že Slovákov čaká povinné očkovanie, ale zároveň sa vyjadril, že si vie predstaviť podieľanie sa neočkovaných na zdravotnej starostlivosti. K podporovateľom povinného očkovania patrí aj premiér Eduard Heger, ktorý si vie predstaviť očkovanie 60+. Neskoro na povinné očkovanie je podľa ministra financií Igora Matoviča, ktorý v stredu na vláde uviedol, že každého už zaočkuje omicron. Podľa kritikov sa vláda dostala do stavu, kedy si založila ruky a na konci štvrtej vlny iba zráta škody. 

Téme problémov zdravotníctva sa v relácii Na hrane venovali aj Ladislav Kamenický (Smer-SD) a Boris Kollár (Sme rodina), ktorí problémy v zdravotníctve vnímajú najmä cez financie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie