Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exkluzívny prieskum pre Na hrane TV JOJ o opatreniach: Viac ako štvrtina ľudí sa stotožňuje s názormi SaS
Zdielať na

Exkluzívny prieskum pre Na hrane TV JOJ o opatreniach: Viac ako štvrtina ľudí sa stotožňuje s názormi SaS

BRATISLAVA / Viac ako štvrtina opýtaných (26,5 %) sa stotožňuje s názormi strany SaS pri presadzovaní protipandemických opatrení. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

S navrhovanými opatreniami SaS sa stotožňujú častejšie muži, najmladší respondenti vo veku 18 až 33 rokov, obyvatelia Bratislavského kraja. Miera stotožnenia sa s protipandemickými opatreniami strany SaS stúpa so vzdelaním opýtaných respondentov. Sú to najmä voliči SaS a Progresívneho Slovenska, ale aj voliči Republiky a Aliancie. 

S názormi ma protipandemické opatrenia politickej strany Sme rodina sa stotožňuje 15,6% respondentov. Ide najmä o ženy, respondentov s najnižším vzdelaním. Výrazne viac sa stotožňujú voliči Sme rodina, nadpriemerne aj voliči Za ľudí a Smer-SD. 

Len 11,2 % opýtaných sa najviac stotožňuje s opatreniami z dielne OĽaNO. Častejšie ide o respondentov vo veku 66 rokov a viac, respondentov maďarskej národnosti, výrazne nadpriemerne voličov OĽaNO a KDH, častejšie aj voličov Za ľudí, Aliancie a Sme rodina. 

Opatreniam, ktoré sa snaží presadiť Strana Za ľudí Veroniky Remišovej najviac verí 7,5 %. Častejšie ide o respondentov z Prešovského kraja, občanov inej národnosti a voličov Za ľudí a OĽaNO. 

13,4 % opýtaných sa nestotožňuje s protipandemickými opatreniami žiadnej strany. Nadpriemerne ide o voličov strán Republika a Smer-SD. 

Viac ako každý piaty respondent (21,2%) sa nevedel vyjadriť a 1,8 % nechcelo odpovedať. 

S návrhmi ktorej z koaličných (teda vládnych) politických strán sa najviac stotožňujete pri presadzovaní protipandemických opatrení?

AKO/TV JOJ

Odpovede podľa sociodemografických kategórií (pohlavie, vek, vzdelanie)

AKO/TV JOJ

Odpovede podľa kraja a národnosti 

AKO/TV JOJ

Odpovede podľa volebných preferencií

AKO/TV JOJ

Odpovede podľa názoru na predčasné voľby

AKO/TV JOJ

​Agentúra AKO vykonala telefonický kvantitatívny prieskum pre televíziu JOJ v dňoch 10.1. - 17.1.2022 na vzorke tisíc respondentov.

Najčítanejšie