Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Blaha šíri manipulatívne video hlavy štátu. Je to mentálny okupant, reaguje analytik Grigorij Mesežnikov
Zdielať na

Blaha šíri manipulatívne video hlavy štátu. Je to mentálny okupant, reaguje analytik Grigorij Mesežnikov

BRATISLAVA / Proti manipulatívnemu videu sa ohradila kancelária prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha na sociálnych sieťach šíri video z predvolebných diskusií. Prezidentka sa má v zostrihu vyjadrovať o tom, že by obrannú dohodu s USA nikdy nepodpísala.

Riaditeľ odboru komunikácie Juraj Matej v stanovisku pre média predmetné video odmietol: "Prezidentská kancelária sa ohradzuje voči manipulatívnemu a účelovo zostrihanému videu, v ktorom sa poslanec Blaha snaží dať do rozporu súčasný postoj prezidentky k zmluve DCA s jej výrokmi v predvolebnej diskusii."

Podľa priloženého videa sa prezidentka vyjadrovala, že by nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu. "Text tejto zmluvy a aj interpretačná doložka, ktorú prezidentka k zmluve DCA doložila, však obavy zo straty našej suverenity vylučujú, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach. Preto jej slová nie sú v rozpore s vyjadreniami počas kampane a ide len o ďalší cielený útok prostredníctvom klamstiev," uviedol Matej. 

Reaguje aj prezidentka 

"Ľuboš Blaha zverejnil video, v ktorom vystrihol časť mojej odpovede z predvolebnej diskusie, ktorá sa týkala už vtedy diskutovanej obrannej dohody," ohradila sa prezidentka na sociálnej sieti a zdôraznila, že z celej odpovede, ktorá má takmer minútu, Blaha účelovo vystrihol päť sekúnd.
"Cieľom bolo vytvoriť obraz, že v tom čase som sa stavala proti tejto dohode. Je to hrubé klamstvo, stačí si pozrieť celú odpoveď. Tvrdila som a aj tvrdím, že by som nikdy nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu," pokračovala Zuzana Čaputová a dodala, že text tejto zmluvy obavy zo straty našej suverenity vylučuje, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach.
V tomto duchu sa vtedajšia kandidátka a dnes prezidentka SR vyjadrila v odpovedi v predmetnej predvolebnej diskusii. "A to isté tvrdím aj dnes. Ide o reprezentatívny príklad politickej práce poslanca Blahu, ale aj toho, ako ľahko sa šíria podobné lživé videá na sociálnych sieťach," pokračovala a na záver zdôraznila, že s oponentmi môže mať rozdielne politické názory na obrannú dohodu. "Nemali by sme si pri tom pomáhať s jednoduchými a detinskými klamstvami," uzavrela prezidentka.

Blaha je ruský agent a mentálny okupant, zhodnotil Mesežnikov

Politológ upozornil na to, že bývalý liberál, ktorý podporoval zhromaždenia za napríklad za práva LGBT, bol zmýšľaním vždy komunista. Dnes však podľa odborníka popiera aj sám seba. "Blaha je agentom ruského vplyvu na Slovensku. Teraz som dokonca zachytil, že aj okupáciu sovietskymi vojskami označil za obdobie rozkvetu. Je to odporca národno-štátnych záujmov Slovenska tak, ako sú definované vo všetkých našich strategických dokumentoch," uviedol Mesežnikov s tým, že neustále útočí na našich spojencov a príslušnosť k západným hodnotám. 
"Falošnými a klamlivými argumentmi vyvoláva odpor voči rámcom, vďaka ktorým majú občania, ktorých brojí, pokojný a ekonomicky pomerne komfortný  život. Ak by sa jeho predstavy a sny naplnili, premenili by sme sa na krajinu pod kuratelou zločineckého režimu na východe, ktorý okupuje cudzie územia, zabíja svojich oponentov a na území iných krajín organizuje teroristické útoky. Ľuboš Blaha je agentom týchto záujmov a mentálny okupant," uzavrel Grigorij Mesežnikov pre Noviny PLUS TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie