Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAKA zasahovala pri veľkej drogovej razii
Zdielať na

NAKA zasahovala pri veľkej drogovej razii

GALANTA / Drogy, zlato a peniaze vo veľkom množstve zaistili v priebehu dnešného dňa kukláči na západnom Slovensku. Počas policajných akcií „Kuchár“ a „Herodes“ zadržali aj niekoľko ľudí. Príčinou je závažná drogová trestná činnosť.

Jednou z prehľadávaných lokalít bola aj verejnosti známa Cukrovarská ulica, na ktorej dnes zadržali Romea a Romanu S. Podľa informácií TV JOJ mali u nich nájsť väčšie množstvo omamných látok a peňazí, prevažne heroín. 

Policajti od skorých ranných hodín zasahovali v novozámockom a galantskom okrese. Zamerali sa hlavne na viaceré miesta v meste Sereď. Policajná akcia, ktorá súvisela prevažne s mestom Sereď, mala krycí názov "Herodes". Počas nej skončilo v policajných rukách päť ľudí. Od skorých ranných hodín kukláči dlhšie pracovali hlavne na troch uliciach v tomto meste. "Pri výkone 4 domových prehliadok a jednej prehliadke iných priestorov alebo pozemkov policajti zaistili okrem drog zlato a finančnú hotovosť, u ktorej je podozrenie, že je výnosom z tejto trestnej činnosti," informovala hovorkyňa policajného prezídia, Andrea Dobiášová. 

Obyvatelia ulíc sa policajnému zásahu tešili

Dlhšiu dobu registrovali v okolí ich domov problémy. Menej spokojní boli členovia širokej rodiny zadržaných a ich podporovatelia. Súbežne prebiehali razie aj na ďalších miestach v meste. Najznámejšia je asi nehnuteľnosť s dvorom na Cukrovarskej ulici. Odtiaľ odviedli dve osoby a našli drogy - prevažne heroín a peniaze. Ďalšia protidrogová akcia s krycím názvom "Kuchár" bola v okrese Nové Zámky. "V rámci ktorej boli zadržané 4 podozrivé osoby. Pri výkone 2 domových prehliadok a 2 prehliadok iných priestorov alebo pozemkov policajti zaistili omamné a psychotropné látky a komunikačné prostriedky využívané pri páchaní tejto trestnej činnosti. V oboch akciách prebiehajú momentálne procesné úkony. V prípade, že to umožní procesná situácia, vyšetrovateľ poskytne viac informácií," doplnila Andrea Dobiášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie