Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezostalo len pri adresách, ale aj škôlkach či hrobových miestach. Poslanci podávajú trestné oznámenie
Zdielať na

Nezostalo len pri adresách, ale aj škôlkach či hrobových miestach. Poslanci podávajú trestné oznámenie

BRATISLAVA / Nielen adresy, ale osoby, ktoré sa poslancom vyhrážali, sa dožadovali aj adries škôlok detí či hrobových miest rodinných príslušníkov poslancov. Na tlačovej konferencii koaličných poslancov to uviedol Ján Benčík (SaS). Podľa poslanca Stančíka (OĽaNO) takto nastupuje totalita a na ulici mali inzultovať aj dcéru Jozefa Pročka (OĽaNO).

​Aj preto sa poslanci rozhodli podať na Ľuboša Blahu trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy, ale aj vyhrážanie. Opozičný politik podľa koaličných poslancov hucká dav a šíri nenávisť. Anna Zemanová zdôraznila, že verbálne útoky sú len na krok vzdialené od fyzických útokov. 

"Pre nás, ako oznamovateľov je lepšie podať oznámenie na neznámeho páchateľa," uviedla predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová. Podľa Jany Bittó Cigánikovej je agresivita najmä na sociálnych sieťach. "Ľudia sú organizovaní a nabádaní ľuďmi, ktorí ich klamú," dodala predsedníčka zdravotníckeho výboru. 

Andrej Stančík (OĽaNO) poznamenal, že tieto útoky sa nedajú porovnávať s protestami pred komplexom Bonaparte. Anna Zemanová doplnila, že Robert Fico v tom čase nemal ani adresu, kam by sa mu dala doručovať pošta. "Bonaparte bol symbol korupcie," dodala k téme. 

"Dnes podávame Trestné oznámenie na poslanca Ľuboša Blahu pre podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy, podnecovania a ohovárania podľa zákona č. 300/2005 Z. z., Trestný zákon. Podľa nášho názoru by mal niesť následky za vlnu nenávisti valcujúcu sociálne siete, ktorú on a ďalší politici vyvolali svojimi statusmi na sociálnych sieťach či burcujúcimi príhovormi k protestujúcemu davu. Trestné oznámenie kvalifikovane napísala právnička Slávka Henčeková," uviedol Benčík na sociálnej sieti.

Nie je zoznam, ako zoznam

Poďakovanie opozícii zverejnil na svojom profile poslanec Miroslav Kollár (Spolu). Ukázal zoznam poslancov, ktorí v roku 2015 hlasovali za prítomnosť spojencov z USA na území SR. 

"Ďakujem, pán Pellegrini, Kamenický, Raši, Kéry a ďalší za vyslovenie súhlasu s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky v súvislosti s ich pôsobením v NATO Force Integration Unit v roku 2015. V takých zásadných veciach, ako je naša civilizačná príslušnosť k demokratickému Západu, je vždy dobré mať široký politický konsenzus," poznamenal poslanec. 

Najčítanejšie