Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Viete o ľuďoch z Ukrajiny, ktorí potrebujú pomoc? Vezmite ich do shopu, kde získajú všetko čo potrebujú
Zdielať na

Viete o ľuďoch z Ukrajiny, ktorí potrebujú pomoc? Vezmite ich do shopu, kde získajú všetko čo potrebujú

BRATISLAVA / Kde nestíha štát pomáhajú dobrovoľníci. V hlavnom meste patrí k takejto pomoci aj Misia - osobnosti kuriérmi, ktorá pri bratislavskom Zrkadlovom háji zriadila obchod s materiálnymi vecami, čo ľudia utekajúci pred vojnou potrebujú. Otvorení sú od 10:00 do 18:00.

Hoci sa na začiatku sústredili najmä na pomoc znevýhodneným a domovom sociálnych služieb, aktuálne zhromažďujú pomoc pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny. Na ich stránke na sociálnej sieti sa dozviete nielen to, kam si Ukrajinci a Ukrajinky môžu pre pomoc prísť, ale aj to, čo im ešte treba. Aktuálne je dostatok ženského oblečenia aj hračiek pre deti. Na stránke je zverejnené aj telefónne číslo.  

"Všetci tí, ktorí sa snažíte pomôcť utečencom a potrebujete pre nich oblečenie, drogériu, kočík, plienky, kufre, tašky... u nás na zbierke v DK Zrkadlový háj máme zriedený pre nich "shop". Stačí prísť od 10:00 do 18:00 hod. Naše dobrovoľníčky im dajú všetko čo potrebujú. Rozkošné ženičky z Ukrajiny, ktoré sú v našom shope, sa o všetko postarajú," uvádza misia na svojom profile. 

Súvisiace články

Najčítanejšie