Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Konflikt medzi Naďom a Tabak pre S-300: On je kompetentný, o nej sa to nedá povedať, zhodnotil odborník
Zdielať na

Konflikt medzi Naďom a Tabak pre S-300: On je kompetentný, o nej sa to nedá povedať, zhodnotil odborník

BRATISLAVA / Poslankyňa, ktorá sa preslávila kúpaním v chránenej oblasti, nesúhlasí s tým, že Slovensko zapožičalo Ukrajine obranný protiraketový systém S-300. Po tom, čo jej minister obrany Jaroslav Naď odkázal, aby sa držala toho čomu rozumie, začala prestrelka na sociálnych sieťach.

Minister obrany za hnutie OĽaNO skritizoval poslankyňu Romanu Tabak (OĽaNO) v rozhovore pre Hospodárske noviny. Stalo sa tak potom, čo poslankyňa zverejnila status, kde deklarovala, že nesúhlasí s tým, že systém S-300 bol prevezený na Ukrajinu v rámci vojenskej pomoci.  "Ja s týmto rozhodnutím nesúhlasím, nechcem aby sa Slovensko zapojilo do vojenského konfliktu!" zverejnila Tabak ešte 8. apríla 2022. 

Minister Jaroslav Naď v spomínanom rozhovore, ktorý bol venovaný práve S-300, reagoval na tento status Romany Tabak pobavene a sarkasticky, keď povedal, že z hnutia OĽaNO to mohla byť buď Romana Tabak, alebo aj Milan Kuriak. "Neprekvapilo by ma ani jedna alternatíva," poznamenal minister obrany. 

Naď zároveň zdôraznil, že poslankyňa bola vždy odborníčkou na raketové systémy a odporučil jej, aby sa držala toho, čomu rozumie - tenisu. „Ja som si vždy vážil odbornosť Romany v raketových systémoch. Najmä tie tenisové sú jej doména,“ pokračoval ďalej. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

To pobúrilo poslankyňu, ktorá sa v príbehu na sociálnej sieti posťažovala, že ju neprekvapuje to, že si minister kopol práve do ženy. "Ale ako bývalá vrcholová športovkyňa rozumiem taktike boja. Útoku aj obrane," napísala poslankyňa, ktorá dodala aj to, že uvidíme kto hrá fair play. 

Minister obrany následne poslankyni odkázal, že možno aj Máša chcela byť tenistkou a zverejnil fotografiu mladého dievčaťa z Ukrajiny s amputovanou nohou. 

"Toto je vojna, Romana. Už 50 dní sa Ukrajinci bránia z celých síl. A vo vojne buď pomáhame brániť napadnutú krajinu a jej obyvateľov, alebo vopcháme hlavu do piesku a pozeráme sa, ako novodobý Hitler z Moskvy útočí na nevinných a vyvražďuje celé obce. Keď prejde Ukrajinou, sme na rade my. Keby v roku 1939 neboli dovolili Hitlerovi zaútočiť na Poľsko, nebola by 2. svetová vojna. To je realita Romana Tabak, akokoľvek je to pre Teba náročné pochopiť," napísal Naď.

Naď je kompetentný, Romana nie

Podľa politológa je ministrov achilovou pätou komunikácia. "Vytýkať by som mu mohol vulgárny a niekedy až prízemný spôsob komunikácie. Výrazy, ktoré používa nepatria do úst vysoko postaveného činiteľa," zhodnotil politológ a dodal: "Pán Naď sa však prejavuje ako mimoriadne kompetentný minister, ktorý je na správnom mieste. O Romane Tabak sa toto nedá povedať." 

Najčítanejšie