Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štáb TV JOJ na Ukrajine: Domáci presne vedia, ako sa počas bombardovania správať
Zdielať na

Štáb TV JOJ na Ukrajine: Domáci presne vedia, ako sa počas bombardovania správať

KYJEV / Redaktor TV JOJ Rasťo Striško sa momentálne nachádza v blízkosti Kyjeva a informuje o tom, ako vyzerá mesto zmietané neustálym bombardovaním.

Rusi tvrdia, že metropolu Ukrajiny bombardujú z dôvodu atakov súpera na pohraničné oblasti. Napadnutá krajina akékoľvek podobné protiútoky odmieta, napriek tomu ale Kremeľ nariadil nočný zásah mesta. Jedným z cieľov bol aj závod na opravu raketových systémov.

"Počas výbuchov sme boli asi 40 kilometrov od Kyjeva. Miestni mi potvrdili, že bolo počuť asi 10 sirén, každá pritom trvala 10 až 15 minút," povedal Striško. Momentálne sa nachádza v Skvyre, ktorá proti náletom bojuje ako len môže. "O chvíľu sa vypnú svetlá, takže nebude nič vidieť. Rusi hovoria, že útočia len na strategické ciele, no za mnou je škola, ktorú pri bombardovaní zničili," doplnil.

Tvrdí, že rozhlas obyvateľov informuje o záležitostiach, ktoré im zakrátko môžu zachrániť život. "V rádiu sú Ukrajinci inštruovaní ohľadom toho, ako sa správať počas znenia sirény. Uvádzajú aj počty protibombových krytov v najväčších mestách, domáci tak presne vedia, čo majú robiť," uviedol reportér Televízie JOJ.

Úrady sa podľa Striška snažia bojovať aj s vnútornými rozbrojmi, výrazne sprísňujú kontroly na mestských hraniciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie