Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Minister financií Igor Matovič: Čaputová je zákerná, Lengvarský je zrelý na výmenu
Zdielať na

Minister financií Igor Matovič: Čaputová je zákerná, Lengvarský je zrelý na výmenu

BRATISLAVA / Falošná a zákerná žena. Tak sa vyjadril o prezidentke Zuzane Čaputovej expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Zároveň dodal, že prezidentku v ďalšej kandidatúre na post hlavy štátu nepodporí.

"Mal som s ňou dve stretnutie také, že ak by sa o nich ľudia dozvedeli, boli by zhrození," poznamenal expremiér a líder OĽaNO Igor Matovič s tým, že si myslí, že Slovensko by malo hľadať lepšieho kandidáta na post prezidenta Slovenskej republiky. 

Aktuálny strážca štátnej kasy však zdôraznil aj to, že opozícia môže zamávať akýmkoľvek plánom. "Obávam sa, že tá fašisticko-mafiánska scéna sa zomkne a postaví nejakého silného kandidáta a nakoniec nám aj Čaputová bude dobrá," doplnil minister na konto úradujúcej hlavy štátu. 

Nezabudol skritizovať ani partnera prezidentky Juraja Rizmana a to v momente, keď sa ho pýtali na postoj k nadávaniu na Zuzanu Čaputovú, čo sa udialo na proteste Smeru-SD v Nitre. Dav, ktorý burcoval opozičný poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) častoval prezidentku najvulgárnejšími nadávkami.

Uviedol, že on sa nebude tešiť z urážania jeho partnerky tak, ako sa Rizman tešil z toho, keď jeho urážal Rado Baťo - dnes už exmanžel exšéfky ŠÚKL Zuzany Baťovej. Matovič poznamenal, že by takéto správanie nerešpektoval, ani keby išlo o rádovú ženu. 

Lengvarský je podľa Matoviča "na odstrel"

Líder koaličnej strany OĽaNO nešetril ani kritikou na hlavu Vladimíra Lengvarského, ktorého už niekoľkokrát premiérovi navrhoval odvolať. Igor Matovič kritizuje Vladimíra Lengvarského, pretože vraj dodnes neoddlžil nemocnice a ročne tak nabieha úrok vo výške 9 %.

Rovnako zdôraznil, že nielen jeho, ale aj premiéra Eduarda Hegera mrzí, že zdravotníctvo otáľa s realizáciou Plánu obnovy a balíka na opravu nemocníc. "V septembri 2020 sme na vláde schválili 575 miliónov na oddlženie nemocníc a ministerstvo zdravotníctva sa na to vykašlalo," uviedol Matovič s tým, že je to hriech, čas sa kráti a bol by rád, "ak by sa ministerstvo zdravotníctva zobudilo". 

Matovič sa netají ani tým, že by na poste ministra zdravotníctva radšej opäť videl Mareka Krajčího, hoci poznamenal aj to, že pre nezhody v koalícii by takáto výmena nebola možná. "Ja si myslím, že pán minister Lengvarský vzhľadom na tieto dve zlyhania je zrelý na výmenu," pokračoval ďalej. 

Najčítanejšie