Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Minister Matovič o pomoci rodinám: SaS by sa mala premenovať na slobodu a egoizmus
Zdielať na

Minister Matovič o pomoci rodinám: SaS by sa mala premenovať na slobodu a egoizmus

BRATISLAVA / SaS nemá žiadnu empatiu, poznamenal na úvod tlačovej konferencie Igor Matovič s tým, že momentálne zohráva zápas o pomoc rodinám.

Rodiny potrebujú systémovú pomoc, pretože ceny sa už naspäť nevrátia, povedal minister financií Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej konferencii. SaS podľa neho blokuje pomoc rodinám a do svojho koaličného partnera si niekoľkokrát pomyselne "kopol". SaS podľa ministra "trucuje".

"Presadíme to tak, či tak, či SaS-ka bude súhlasiť, alebo nie," vyhrážal sa Matovič. Prijatie pomoci sľubuje už na túto stredu. Znamenalo by to, že návrh by išiel vo štvrtok do parlamentu. Schváliť by sa podľa posledných informácií mal v skrátenom legislatívnom konaní.

"Rodinám netreba vôbec pomáhať," poznamenal Igor Matovič citujúc SaS. Sulíkovú stranu označil za ekonomických neoliberálov. "Chcem vyzvať SaS, aby naplnili to, čo majú v názve svojej strany, alebo nech sa premenujú na SAE - Sloboda a egoizmus," reagoval Matovič. 

SaS si podľa Matoviča nemôže dovoliť povaliť tretiu vládu. Okrem Radičovej vlády, dáva SaS za vinu aj pád jeho vlády. Zároveň poznamenal, že zrejme by SaS vyhovovalo povaliť aj vládu Eduarda Hegera. 

Vrátil sa aj k téme, že SaS si presadzuje svojho šéfa Protimonopolného úradu. "Je to perverzné, amorálne, asociálne," rozhorčil sa Matovič. Napriek všetkému Matovič verí, že tieto sváry koalícia prežije. Doba je podľa Matoviča "tehotná na pomoc rodinám s deťmi". SaS podľa Matoviča zablokovala aj zastropovanie cien pohonných hmôt. Viac z rokovaní so Slovnaftom minister predstaví zajtra.

Igor Matovič sa pustil aj do Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorý podľa ministra Matoviča rodiny okrádali. Ročne zvyšovali prídavky na dieťa o dve desiatky centov. 

Najčítanejšie