Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Miroslava Výboha už nie je vydaný zatykač. Zrušili aj príkaz na jeho zatknutie
Zdielať na

Na Miroslava Výboha už nie je vydaný zatykač. Zrušili aj príkaz na jeho zatknutie

BRATISLAVA / 31. mája 2022 bol na špecializovaný trestný súd doručený návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, v ktorom navrhoval, aby súd odvolal všetky zatýkacie rozkazy vydané na obžalovaného Miroslava Výboha. Prokurátor poukázal na to, že príkazy na zatknutie neboli doposiaľ realizované. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková.

Miroslav Výboh sa chcel zároveň podľa hovorkyne osobne zúčastniť hlavného pojednávania súdu. "Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti sudca špecializovaného trestného súdu vyhovel návrhu prokurátora a dňa 15.júna 2022 odvolal príkaz na zatknutie, ako aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz," potvrdila hovorkyňa. Rozkaz na zatknutie vydali 22. decembra 20221.

Hovorkyňa Kudjaková povedala, že zanikli dôvody, pre ktoré boli príkazy na zatknutie vydané. Týmto rozhodnutím stratili príkazy platnosť. Rozhodnutie oznámili aj Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave a oddeleniu dokladov na poriadkovej polícii. Na základe oznámenia totiž môžu Výbohovi vydať pas a zmeniť stav dokladu v elektronickom systéme z "odcudzený" na "vydaný".

Termín hlavného pojednávania má byť 4., 5., 6., októbra 2022. "Osobnej účasti obžalovaného už nebránia žiadne okolnosti," vyhlásila Kudjaková. Uviedla tiež, že procesné strany boli o postupe súdu informované.

VIDEO: Fico reagoval, či je v kontakte s Výbohom

Oligarcha Miroslav Výboh mal sprostredkovať úplatok vo výške 150-tisíc eur pre vtedajšieho štátneho tajomníka Petra Pellegriniho. Je osobný priateľ šéfa strany Smer-SD, Roberta Fica. V októbri minulého roka odpovedal na otázku, či je s Výbohom v kontakte.

Súvisiace články

Najčítanejšie