Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Poslanci svojimi dovolenkovými plánmi prekvapili: Kto zostane doma a kto vyhral súťaž o letného Grincha?
Zdielať na

Poslanci svojimi dovolenkovými plánmi prekvapili: Kto zostane doma a kto vyhral súťaž o letného Grincha?

BRATISLAVA / Letné prázdniny sa oficiálne začali a podľa aktuálneho kalendára by nemal zasadať ani parlament. Poslanci NR SR síce zväčša neveria, že sa dáke mimoriadne rokovanie neobjaví, ale napriek tomu sa na dovolenky tešia - ako malé deti.

Ekonomická, energetická, ale aj inflačná kríza a do toho vojna na Ukrajine. Hoci poslanci vďaka platom, ktoré sa dokážu vyšplhať až na 5-tisíc eur, nemajú hlboko do vrecka, ale lacné cestovanie "nesmrdí" ani im. Aké tipy si pripravili pre Slovákov, ktorí sa vyrovnávajú so zásadným zdražovaním?

Predsedníčka klubu SaS sa teší k moru

Poslankyňa za SaS prehlásila, že je rada, že sa konečne opäť dostane s rodinou k moru. Kto by však čakal závratnú exotiku, ten by sa mýlil. Aj poslankyňa NR SR sa dokáže uspokojiť s málom.

​Ak by sa hľadal dovolenkový Grinch, mal by tvár poslanca Stančíka

Tak, ako Grinch nemá rád Vianoce, taký odpor vyvoláva v poslancovi OĽaNO predstava letnej dovolenky. Aj preto sa rozhodol ísť "len na pracovnú cestu" a povaľovanie na pláži určite neplánuje. 

​Smer bude sa bude bicyklovať po Slovensku - pracovne

Smer-SD sa bude venovať svojmu obľúbenému koníčku! Vyzbierať státisíce podpisov na referendum dá poriadne zabrať a Smer-SD s tým má už pomerne rozsiahle skúsenosti. Poslanec Richard Takáč priznal, že leto bude tráviť pracovne a to na sedačke bicykla.

​Anna Záborská sa bude venovať slobode vierovyznaniu

Splnomocnenkyňa vlády pre náboženskú slobodu bude leto tráviť predovšetkým v kruhu rodiny a žiadne veľké destinácie neplánuje. Jedna cesta, ktorú si však členka poslaneckého klubu OĽaNO nenechá ujsť je kongres o slobode vierovyznania v Londýne. 

​Jana Žitňanská a láska k Provensálsku

Poslankyňa, ktorá je po rozpade klubu Za ľudí nezradenou, sa priznala k obrovskej láske k Francúzsku. Zároveň vyrastala v Alžíry a veľa cestovala aj ako europoslankyňa. Čím ju najviac očarilo Provensálsko a pred čím varuje Slovákov?

​Zbližovanie s SaS

Svojský plán na leto si pripravil ďalší poslanec za OĽaNO Igora Matoviča Tomáš Šudík. Namiesto hádok po vzore ministra Matoviča s ministrom Sulíkom, sa Šudík s koaličnými kolegami oveľa radšej zbližuje. S ktorým saskárom sa vyberie na dovolenku?

​Očarený Balatonom

Podpredseda Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek zamieri na Balaton. Prezradil, že naposledy tam bol pred rokmi a na obľúbené maďarské jazero sa veľmi teší. Zároveň sa však nevyhne ani domácemu prostrediu a slovenským destináciám.

​Marcinková si dopraje more aj Alpy

Členka poslaneckého klubu SaS bude tráviť leto predovšetkým s rodinou. Zároveň však patrí k skeptikom, ktorí si nemyslia, že by nás čakalo pokojné leto. Marcinkovej manžel je hokejista a poslankyňa zdôraznila, že leto je jediným obdobím, ktoré si môžu užiť spoločne, ako rodina. 

​Najväčším prekvapením je destinácia poslanca Kollára

Nezaradený poslanec a predseda strany Spolu Miroslav Kollár má na leto jasný plán. Ak by ste si mysleli, že poslanec, ktorý je zároveň primátorom Hlohovca si dopraje ekonomický luxus, mýlili by ste sa. Kde bude tráviť leto Miroslav Kollár? Doma.

"​Lowcostový kráľ" Kristián Čekovský

Poslanec a predseda výboru pre kultúru a médiá Kristián Čekovský je veľkým fanúšikom "lowcostových" dovoleniek a cestuje tak odjakživa. Okrem festivalov sa lacno po svete vyberie aj toto leto a to s manželkou. Zároveň sa jeho rodina čochvíľa rozrastie o potomka. Aké tipy pre občanov predstavil Kristián Čekovský? Bulharsko, ale aj Čiernu horu.

Súvisiace články

Najčítanejšie