Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér stále verí, že Sulíka udrží vo vláde. Pozval ho aj na večeru
Zdielať na

Premiér stále verí, že Sulíka udrží vo vláde. Pozval ho aj na večeru

BRATISLAVA / Stretli sa, akoby sa nič nedialo. Vláda sa dnes zišla na svojom rokovaní - po prvý raz od vypovedania koaličnej zmluvy stranou SaS. Jej ministri prišli, rovnako ako aj hlavný protagonista sporu - Igor Matovič. Premiér stále verí, že Sulíka udrží vo vláde. Pozval ho aj na večeru, ktorá však môže mať trpkú príchuť a krátke trvanie. Heger dopredu odmietol medzi chodmi čo i len utrúsiť možnosť, že by Igor Matovič skončil na svojom poste.

Vláda má za sebou ďalšie rokovanie, reakcie ministrov na jednotlivé schválené body pre vás nemáme. Oficiálne sa rokovanie konalo online. Média tak nemali prístup do úradu, teda ani k ministrom, ktorých drvivá väčšina aj tak prišla osobne. "V priebehu tých tzv. vládnych prázdnin bude niekoľko vlád, ktoré budú zvolávané online," uviedol minister Krajniak. 

Medzi prítomnými sa objavil Igor Matovič, či ministri za SaS vrátane Richarda Sulíka. Dvojica sa tak stretla prvýkrát spolu od vypovedania koaličnej zmluvy. Podľa ministra Milana Krajniaka bola atmosféra mimo zábery kamier ako povedal vecná. Popoludní napokon prehovoril aspoň premiér, ktorého Sulík žiada o vyhadzov Matoviča z kabinetu. "Stretol som sa s Richardom Sulíkom na vláde a ponúkol som mu stretnutie v sobotu večer. Bude to stretnutie iba nás dvoch," informoval premiér Eduard Heger. 

Heger podľa svojich slov nie je fanúšikom odkazov na sociálnych sieťach a chce so Sulíkom diskutovať za zatvorenými dverami. Z Hegerovej reakcie na to, či v strane sú ochotní vôbec sa baviť o Matovičovom konci, vyplýva, že namiesto večere by stačili aj párky pri pulte. "To je uzavretá téma," reagoval premiér. "To sme nemuseli odchádzať z koalície, keby sme v tom mali zrazu meniť náš názor. Pre nás je to jasné, preto lebo Igor Matovič je pôvodcom väčšiny problémov, ktoré naša koalícia má," vyjadril sa Sulík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie