Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sulík s Hegerom na večeri: SaS stále trvá na odchode Matoviča
Zdielať na

Sulík s Hegerom na večeri: SaS stále trvá na odchode Matoviča

BRATISLAVA / Ani víkendové stretnutie premiéra Eduarda Hegera a predsedu SaS Richarda Sulíka upokojenie situácie vo vládnej koalícii neprinieslo. OĽaNO stále odmieta ustúpiť. Požiadavka na odchod Igora Matoviča z vlády je pre nich neprijateľná. Situáciou sa má zaoberať budúcotýždňové predsedníctvo hnutia.

Sloboda a Solidarita tvrdí, že stretnutie Richarda Sulíka s premiérom bolo konštruktívne a veľa vecí si vydiskutovali. No naďalej platí rozhodnutie odísť z vlády a požiadavka na novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že Igor Matovič nebudem členom budúcej vlády.

"S premiérom Eduardom Hegerom som mal rozsiahly a konštruktívny rozhovor. Množstvo vecí sme si vydiskutovali, no naďalej platí naše pôvodné stanovisko odsúhlasené Republikovou radou SaS, že po tom, ako sme 6. júla opustili koalíciu, sme pripravení podpísať novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že Igor Matovič nebudem členom budúcej vlády. Ak sa tak nestane, opúšťajú k 31.8. ministri za SaS vládu,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

"Náš postoj je jasný, my sme to už  avizovali pred rozhodnutím SaS, ktorí si dali ultimátum. Igor Matovič z pozície ministra financií už nebude ustupovať, my sme to urobili pred rokom takto v marci, kedy odišiel z pozície premiéra," uviedol šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. 

"My chceme byť súčasťou vlády Eduarda Hegera, v ktorej ale nebude Igor Matovič. Ak tam bude, tak toho 31. augusta naši ministri z vlády Eduarda Hegera odchádzajú," trvá na stanovisku strany aj šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. 

"Vládna koalícia sa len háda vôbec nič nepomáha, ja si myslím, že by mali ísť z tej kratšej cesty a ukončiť svoje vládnutie a prijať zákon o predčasných voľbách," hovorí Richard Takáč (Smer-SD).

Súvisiace články

Najčítanejšie