Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanec Krúpa si myslí, že minister Matovič sa z vlády premiestni do parlamentu a koalícia prežije
Zdielať na

Poslanec Krúpa si myslí, že minister Matovič sa z vlády premiestni do parlamentu a koalícia prežije

BRATISLAVA / Igor Matovič napokon odíde z vlády a štvor-koalícia bude fungovať naďalej. V relácii "V Politike" na TA3 to ako jeden z reálnych scenárov predložil čerstvý odídenec od Obyčajných ľudí - Juraj Krúpa. Poslancovi sa nepriamo opäť venoval Igor Matovič.

V deň, keď poslanec Krúpa odišiel z klubu Oľano si s Matovičom písal. "Ozval sa mi vo štvrtok, kde bola taká krátka komunikácia," priznal poslanec Juraj Krúpa. Čo bolo obsahom už prezradiť nechcel. 

V piatok, 29. júla, Matovič po Krúpovom preletení pod krídla SaS písal o zrade a prachoch. "Keď nemáte argument, tak len pošpiníte," reagoval Krúpa. O dva dni neskôr už len prezdieľal status Gábora Grendela, ktorý sa počas výstupu na sopku na Islande posťažoval na nepríjemné krúpy. "Nikdy sa nenechajte odradiť malými, chladnými, nepríjemnými, bodavými krúpami. Nakoniec vyjde slnko. A oni sa roztopia," napísal Grendel na sociálnej sieti. 

V nedeľu,31. júla, Krúpa prekvapil opäť, podľa neho Matovič splní podmienku Richarda Sulíka na udržanie štvorkoalície a odíde. "Je to možný scenár, pokiaľ by sa tak stalo, si viem predstaviť, že by SaSka pokračovala v tejto koalícii," vyjadril sa Krúpa. "Igor Mastovič ten krok už urobil pred rokom, teraz je na rade Richard Sulík," reagoval Michal Šípoš, predseda poslaneckého klubu OĽaNO. 

Matovičove kroky by v tom prípade podľa dnes už poslanca za SaS mohli viesť späť do parlamentu, kde by sa z poslaneckej lavice mohol venovať tomu, čo mu ide najlepšie - intenzívnej a dlhodobej kritike. Ak by Matovič neodišiel, v hre je aj jeho odvolanie v parlamente, opozícia to nateraz nechystá. "To nie je len o Igorovi Matovičovi, ale o celej vláde, my sa sústredíme na predčasné voľby a referendum," povedal poslanec zo strany SMER-SD, Richard Takáč. 

Smer má už podľa svojho vyjadrenia dosť petičných hlasov. Otázkou je, či ho Ústavný súd opäť nevyhodnotí ako protiústavné.

Súvisiace články

Najčítanejšie