Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kauza detskej brutality poškodila aj našej obci, hovorí starosta obce Miloslavov Milan Baďanský
Zdielať na

Kauza detskej brutality poškodila aj našej obci, hovorí starosta obce Miloslavov Milan Baďanský

MILOSLAVOV / Incident sa odohral ešte začiatkom roka. Tínedžeri vlákali iba 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva v Alžbetinom dvore, kde ju mali zbiť, opiť a ešte si to nahrali na mobil. Kauza detskej brutalita rezonovala celým Slovenskom. To, ako medializovaný incident zmenil malú obec, nám vysvetlil jej starosta Milan Baďavský.

Je to už polroka, čo spoločnosť zo stoličiek zdvihla kauza vo vašej obci. Podnikli ste nejaké kroky, aby sa podobná situáciu už neopakovala? 

To, čo sa stalo, mrzí nás všetkých. Na začiatku prázdnin sme vyzvali rodičov, aby vo zvýšenej miere dbali o svoje ratolesti a vedeli o ich pohybe. Počas školského roka sme mali zriadený aj tínedžerský klub, ktorý fungoval na obecnom úrade. Mali tam pripravený program a k dispozícii bol aj animátor. Zasadala aj skupina Bezpečný Miloslavov, kde sme sa snažili predchádzať podobným veciam. 

Myslíte si, že sa atmosféra zmenila? 

Každá kritická udalosť istým spôsobom zanechá po sebe stopy. Mám pocit, že ľudia sú viac obozretnejší a rodičia viac dbajú na svoje deti. 

Momentálne vyšlo najavo, že deti si našli náhradné priestory s veľkým množstvom vypitých fliaš. Je táto informácia pravdivá? 

Deti sa stretávajú aj cez prázdniny, ale spolu s políciou sa to snažíme monitorovať. Viackrát boli na kontrole aj policajti, ale ani v jednom prípade sa nepotvrdilo požívanie alkoholu ani páchanie trestnej činnosti. 

Podieľala sa obec na pomoci dotknutej rodine? 

Od začiatku sme boli pripravený poskytnúť pomoc. Neboli sme oslovení, ale stále sme ochotní byť súčinní. 

Viete nejaké nové informácie? 

Bohužiaľ, neviem nič viac. 

Kauza zasiahla aj obec Miloslavov...

Áno, celá situácia sa dotkla aj miestnych. Prispela k tomu aj medializácia, ktorá môže prispieť k dobrému ale aj zlému. Momentálne trpia obidve rodiny, to čo sa stalo je hrozné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie