Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Košický kandidát na župana Hriczko reaguje na rasistický útok: Sme svedkami špinavej antikampane
Zdielať na

Košický kandidát na župana Hriczko reaguje na rasistický útok: Sme svedkami špinavej antikampane

BRATISLAVA / Kandidát na post predsedu Košického samosprávneho kraja Ivan Hriczko má za sebou nepríjemnú skúsenosť. Neznámy páchateľ totiž jeden z jeho predvolebných billboardov pokreslil rasistickým nápisom, ktorým reaguje na jeho rómsky pôvod. Ako však politik tvrdí, podobné útoky v súčasnej dobe nemajú svoje miesto.

"Ako hrdý občan Slovenskej republiky a východniar som rád, že som sa narodil v tejto nádhernej a pracovitej krajine," začal Hriczko s tým, že svoju rodinu miluje a svojim predkom je vďačný, za "pestrosť genetiky, ktorú mu dali".

"Nevybral som si cestu byť Židom, Rómom, Maďarom alebo Ukrajincom. Nikdy som nehľadal ľahšie cesty, práve naopak," pokračoval s tým, že jeho snaha pre lepší kraj je zrejme bôľom pre niektorých ľudí.

Politik zdôraznil, že do októbrových volieb ide s plným nasadením a odhodlaním pomôcť svojmu kraju a zlepšiť život jeho občanov. "Priatelia, útok na moju osobu a vypichnutie mojej hodnotnej genetiky, ktorá je pevnou a hrdou súčasťou nášho kraja, vždy bola a a bude, predstavuje cielené pošpiňovanie mojej osoby," napísal Hriczko s tým, že sme svedkami špinavej antikampane, osočovania a ponižovania, ktoré v súčasnosti nemajú miesto.

Na Slovensku je podľa neho potrebné nastaviť kultúru aj v politike. "Naši obyvatelia si nezaslúžia byť spájaní s primitívnosťou a hlúposťou, ktorá je počiarknutá rasizmom, nakoľko ako národ potrebujeme pracovitých, národne cítiacich politikov, ktorí budú pomáhať a brániť práva slovenského ľudu. Útok na moju osobu vnímam ako zbytočný," dodal s tým, že snaha o diskrimináciu ho neodradí od pokračovania vo svojej práci.

Hriczko pôsobil v médiách, štátnej správe, samospráve aj v treťom sektore. Ako v minulosti uviedol, venoval sa otázkam chudoby, národnostných menšín a regionálnej politike. 

Súvisiace články

Najčítanejšie