Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Minister Naď po rokovaní vlády: Hľadáme riešenia na stabilizáciu energetickej siete Ukrajiny
Zdielať na

Minister Naď po rokovaní vlády: Hľadáme riešenia na stabilizáciu energetickej siete Ukrajiny

BRATISLAVA / Po stredajšom (16.11.) rokovaní vlády o prijatých návrhoch zo strany ministerstva obrany informoval rezortný šéf Jaroslav Naď.

Minister obrany Jaroslav Naď po rokovaní vládyi nformoval, že v súčasnosti komunikuje so svojimi partnermi v súvislosti s vojnou na Ukrajine. "Hľadáme také riešenia, ktoré im (Ukrajine, pozn. red.) pomôžu. Samozrejme, berieme do úvahu aktuálnu potrebu riešení, ktoré im pomôžu stabilizovať energetickú sieť," dodal. 

Ide napríklad o elektrocentrály či zimné oblečenie. "Naše ozbrojené sily sú v kontakte, koordinuje sa zoznam vecí, ktoré by boli z našich skladových zásob k dispozícii," vysvetlil. Na rokovaní vlády jej členovia taktiež vydali súshlas s darovaním vojenského materiálu Ukrajine. Je v hodnote približne 3,5 miliónov eur.

Vláda taktiež schválila začiatok obstarávania stavby hangára v Prešove. "Ide o rozumné rozhodnutie, pretože vrtuľníky Black Hawk, ktoré sa nakúpili v minulosti, nemáme dnes kde uskladniť alebo prekryť," povedal Naď k schválenému návrhu s tým, že aktuálne kapacity sú nedostačujúce. Práve na to by mal slúžiť. Naď verí, že hangár sa podarí dokončiť do konca roka 2024.

Súvisiace články

Najčítanejšie