Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šetrenie ich malo pripraviť o rybičky na staniciach. Záchranári však bitku o akváriá nevzdávajú
Zdielať na

Šetrenie ich malo pripraviť o rybičky na staniciach. Záchranári však bitku o akváriá nevzdávajú

BRATISLAVA / Kauza akvárií na staniciach bratislavskej záchrannej služby pokračuje. Vedenie ich chcelo odstrániť a argumentovalo potrebou šetriť energiami. V niektorých prípadoch to ale zamestnanci odmietli. Tvrdia, že sa následne prišli vyhrážky a tí ktorí si akváriá nechali mali prísť o odmeny. Situáciu zamotal aj fakt, že počas sviatkov sa vedenie záchrannej služby zmenilo.

Zo staníc záchrannej služby mali akvária zmiznúť do konca decembra. Taká vraj bola požiadavka vedenia, s tým, že treba šetriť. Do hry ale vstúpila Sloboda zvierat. "Záchranári sa na nás obrátili aby sme sprostredkovali túto absurdnú situáciu," uviedla ich zástupkyňa. 

Akvárium mali záchranári prakticky na každej stanici – považovali ich za istú formu relaxu a v tom im dáva za pravdu aj psychologička. "Pre ľudskú psychiku,ale aj pre pracovný výkon je dobré akékoľvek prírodné prostredie. Takéto prostredie rovnako, ako aj prítomnosť zvierat na pracovisku pomáha odbúravať stres a zlepšovať sústredenie," zdôraznila pre TV JOJ organizačná psychologička Kristína Pomothy. 

Argument vedenia bol ale finančný - v energetickej kríze treba šetriť. Záchranári teda navrhli že budú znášať finančné náklady. V prípade tých najväčších akvárií mohlo ísť o takú stovku ročne. Stovka ročne však mohla byť v prípade viac ako deväťdesiatich staníc problémom a tak k dohode s pôvodným vedením nedošlo – akváriá dostali stopku.

Nové vedenie však to predchádzajúce podržalo v inej veci – nikomu vraj na odmeny nesiahli. A pre rybičky už vôbec nie. Záchranári však stále tvrdia, že ich o tom ústne informovalo predchádzajúce vedenie. Na papieri to však nemajú. Boj o záchranárske akváriá ale nevzdávajú.

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie