Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Historické centrum Bratislavy ovládli Traja králi: U detí najviac bodovali zvieratá
Zdielať na

Historické centrum Bratislavy ovládli Traja králi: U detí najviac bodovali zvieratá

BRATISLAVA / Nechýbala ťava, kone, ani herecké výkony. Bratislava ožila slávnostným trojkráľovým sprievodom, ktorý videli tisícky ľudí. Tretí ročník síce stál organizátorov a účinkujúcich mesiace príprav, ale ako uvidíte - stálo to za to.

Hlavné mesto privítalo dôležitú návštevu. Po jeho uliciach sa prechádzali traja králi. Tretí ročník trojkráľového sprievodu si vyžiadal pol roka príprav a hodiny nácvikov a okrem troch kráľov nechýbala ani hudba ministerstva obrany. 

"Pol roka, vždy je to okolo pol roka, pretože tam je veľmi dlhý čas. Je tu 200 účinkujúcich, takže je to naozaj dlhý čas," prezradil organizátor a režisér trojkráľového sprievu Pavol Hudák. 

Niekoľkomesačná drina sa však oplatila a v sprievode nechýbali ani praví slovenskí gajdoši, ktorí sa museli na spoločné hranie špeciálne pripraviť. "Lebo pomaly v každej obci v Slovensku sa tie gajdy líšili. My sme preto museli mať na túto príležitosť vyrobené rovnaké gajdy, aby sme mohli hrať spolu," prezradil vedúci, ktorí priznal, že zúčastnení sú len fragmantom orchestra Spojené huky Slovenska. 

Prekvapením bol aj kráľ Gašpar, ktorý sa na Slovensku živí ako DJ. "Je to super a som veľmi rád, že veľa ľudí je teraz vonku a že aj počasie nám vyšlo," prezradil predstaviteľ kráľa Gašpara Rodrig Kueda, ktorý priznal, že niektoré slovné spojeniap preňho v slovenčine boli náročne. Výkon však dopadol na jednotku z hviezdičkou. 

Najväčšiu radosť však mali malí diváci, ktorí sa na sprievod prišli pozrieť v hojnom počte. "Dobrý deň, ja som sa prišiel pozrieť na trojkráľový sprievod, aby som videl troch kráľov, dovidenia," reagoval pre TV JOJ jeden z malých divákov. Medzi deťmi jednoznačne súťaž popularity vyhrávala ťava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie