Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Konanie referenda je zatiaľ bez problémov, prvé výsledky sa dajú očakávať ráno
Zdielať na

Konanie referenda je zatiaľ bez problémov, prvé výsledky sa dajú očakávať ráno

BRATISLAVA / Ministerstvo vnútra informovalo o doterajšom konaní referenda.

O deviatej hodine sa začalo zasadnutie komisie pre voľby a financovanie kvôli referendu. "V doterajšom priebehu rokovania nemáme informáciu, že by bol niekde problém," informoval predseda štátnej volebnej komisie Ladislav Orosz.

Počas zasadnutia komisie sa jej členovia zaoberali tiež otázkou pozorovateľov pri referende. "Prijali sme uznesenie," dodal Orosz.

"Volebné miestnosti, ktoré sú určené pre všetkých voličov, sa otvorili včas," povedala riaditeľka Odboru volieb, referenda a politických strán MV SR a zapisovateľka štátnej volebnej komisie Eva Chmelová s tým, že konanie referenda je zatiaľ bez problémov. Zároveň sa vytvorili aj špeciálnej komisie pre ľudí, ktorí majú koronavírus. "13 špeciálnych komisií nezačalo svoju činnosť," povedala s tým, že dôvodom je nenahlásanie záujemcov. Ďalších vyše 60 špeciálnych komisií funguje.

"Každý volič, ktorý sa pomýli, má právo získať nový hlasovací lístok," vysvetlila Chmelová, čo robiť v prípade problémov pri hlasovaní. Prvé výsledky sa dajú očakávať v skorých ranných hodinách. "Otázka je, či nám situáciu neskomplikuje napríklad počasie," dodala. 

Najčítanejšie