Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Hegerovi Demokrati sa tešia z percent v prieskume: Na ich mieste by som s jasotom počkal, reaguje Štefančík
Zdielať na

Hegerovi Demokrati sa tešia z percent v prieskume: Na ich mieste by som s jasotom počkal, reaguje Štefančík

BRATISLAVA / Prídu po smiechu slzy? Opätovne premenovaná strana Spolu, ktorá po zmene názvu na Modrú koalíciu prichýlila dočasne povereného predsedu vlády Eduarda Hegera a stala sa stranou Demokrati, sa aktuálne teší z prvých nameraných percent v prieskume IPSOSU. Politológ varuje, aby radosť nebola predčasná.

"Takmer 5 % už pár hodín po vzniku strany. Ďakujeme," zverejnili Demokrati na oficiálnej stránke strany. Pokračovali, že podľa volebného modelu IPSOS pre Denník N, by im dalo svoj hlas 4,8% voličov.

"Znamená to nádej, že slušná, odborná a proeurópska politika môže uspieť a ponúknuť alternatívu k zlodejom a klamárom otočeným smerom k Rusku. Ďakujeme, ďalej pokračujeme v spájaní demokratov a chceme tvoriť program pre úspešné Slovensko," napísali pod príspevkom. 

Netešil by som sa predčasne, komentuje Štefančík 

Podľa politológa Radoslava Štefančíka je radosť predčasná. "Ak to robili skutočne na druhý deň, tak práve v tom čase sa o tejto strane veľa diskutovalo a bola témou číslo jedna," uviedol politológ, ktorý upozorňuje, že práve to sa časom môže zmeniť. 

"Počkal by som na tie ďalšie prieskumy, aby sme vedeli, ako sa tejto strane bude reálne dariť. Veď ako sa hovorí jedna lastovička leto nerobí," poznamenal Štefančík ďalej a dodal, že potenciál strany Eduarda Hegera nie je nekonečný. 

Podľa Štefančíka sa bude Hegerova strana percentuálne pohybovať na jednociferných počtoch. "Nemal by som veľké očakávania, ani veľké oči. Zrejme sa to bude pohybovať na hrane zvoliteľnosti. Netreba zabúdať, že volič sa nemôže rozkrájať, má len jeden hlas a jednu možnosť voliť," uzavrel s dôrazom na to, že tá ponuka je aktuálne naozaj veľmi široká. 

Súvisiace články

Najčítanejšie