Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
PS ukázalo kandidátku: Do volieb ide s prevahou žien
Zdielať na

PS ukázalo kandidátku: Do volieb ide s prevahou žien

Zdroj: Noviny PLUS

BRATISLAVA / Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka predstavil 150 členov kandidátky do volieb. S týmito tvárami chce zabodovať u voličov.

Na úvod Šimečka poznamenal, že Slovensko chudobnie a jeho vyhliadky do budúcnosti sa zhoršujú. "Napriek tomu vidíme, že poslanci v parlamente stále míňajú viac peňazí," poznamenal s tým, že má obavu o demokratické a proeurópske Slovensko. 

"Frustráciu ľudí zneužívajú populisti a rozdeľujú spoločnosť presne preto, aby sa vrátili k moci," dodal s tým, že cieľom by mohla byť izolácia Slovenska a návrat k Rusku.

"Robert Fico je pripravený urobiť čokoľvek a spojiť sa s kýmkoľvek," doplnil ďalej. Akcentoval aj to, že Slovensko nie je zlepencom ľudí, ktorí sa následne rozutekajú do iných strán.

"Dokonca aj bývalí predsedovia sú tu so mnou. Voliči sa vedia spoľahnúť, aké hodnoty budeme zastupovať," poznamenal s tým, že hlasy sa nerozbijú na desať rôznych smerov, ktoré by nevedeli presadiť.

"Do volieb ponúkame vyváženú a veľmi kvalitnú zostavu. Sú to ľudia od Sniny cez Košice, Poprad, Banskú Bystricu, Dunajskú Stredu až po Bratislavu," uviedol predseda hnutia. Zdôraznil, že na kandidátnej listine sú rovnomerne zastúpení muži aj ženy. Ženy obsadili 75 miest.

Kandidátka PS

Jednotkou kandidátky je predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Dvojkou je advokátka a ľudskoprávna aktivistka Lucia Plaváková, kandidát číslo tri je expredseda strany Michal Truban a štvorkou je Tamara Stohlová.

Poslanec za PS a odborník na zahraničie Tomáš Valášek bude vo voľbách päťkou. Šieste miesto patrí odborníčke na kultúru zo strany PS Zore Jaurovej.

Zora Jaurová o prioritách v kultúre:

Za ňou nasleduje bývalý predseda Ivan Štefunko a osmičkou je Simona Petrík. Deviatka patrí europoslancovi a environmentalistovi Michalovi Wiezikovi. Prvú desiatku uzatvára bývalá predsedníčka PS Irena Biháriová.

Jedenáste miesto obsadil odborník na financie Štefan Kišš, za ním nasleduje odborníčka na školstvo Ingrid Kosová, ďalej Oskar Dvořák, Beáta Jurík a pätnásty je Jaroslav Spišiak. 

Bývalý moderátor a environmentálny aktivista Michal Sabo je sedemnásty a miesto pred ním obsadila Jana Hanuliaková. Osemnástkou je Zuzana Mesterová, devätnástkou je Ondrej Prostredník. Za ním nasleduje Zuzana Števulová, právnička a ľudskoprávna aktivistka z centra právnej pomoci. 

Tomáš Hellebrandt o reforme dôchodkov:

Na kandidátke je aj Jaroslav Hargaš, ktorý v minulosti pôsobil ako štátny tajomník Veroniky Remišovej, ale aj zakladateľ Vagusu Sergej Kára. V prvej tridsiatke je aj ďalší odborník na financie Tomáš Hellebrandt. 

Súvisiace články