Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Politici reagujú na novú koalíciu: Memorandum mafie, reči o falošnom dokumente aj vláda temna
Zdielať na

Politici reagujú na novú koalíciu: Memorandum mafie, reči o falošnom dokumente aj vláda temna

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Reakcie na novú vládnu väčšinu na seba nenechali dlho čakať. Rozčúlená je SaS aj Matovičovo OĽaNO.

Koalícia temna

"Koalíciu temna nebude spájať žiadne absurdné memorandum, ale akurát tak kšefty a korupcia. Dohoda na rozdelení si rajónov pre kradnutie zohľadňuje realitu dnešných dní. Rozkrádanie, prenasledovanie menšín či ohrozenie našej zahraničnopolitickej orientácie budú typickou črtou pre novú vládu,“ uviedol predseda SASKY Richard Sulík.

Podľa podpredsedu strany Branislava Gröhlinga bude základným kameňom fungovania tejto koalície korupcia. "Toto je koalícia korupcie. Peter Pellegrini si vrhnutím sa do náručia vysmiateho Roberta Fica vybral návrat do minulosti. Slovensko takto odovzdal do rúk skorumpovaných politikov zo Smeru a SNS a dokazuje, že korupcia je pre túto koalíciu silným lepidlom. SaS bude nekompromisnou opozíciou. Budeme dôsledne bojovať proti korupčným kauzám tejto vlády, ako aj proti ultrakonzervatívnym spiatočníckym návrhom ostatných politikov," doplnil Gröhling.

Pellegrini si vybral chlapcov zo zlej ulice, reaguje Hlina

Ešte ďalej zašiel expredseda KDH Alojz Hlina, ktorý povedal, že "kocky sú hodené" a boli už dávno. "Problémom slovenskej politiky je nesloboda jej aktérov. Peter Pellegrini sa ani tak nerozhodoval, ako za neho rozhodovali a on radšej išiel variť fazuľovicu. Keby chcel Pellegrini niečo lepšie pre Slovensko, keby chcel niečo lepšie pre svoju stranu, rozhodol by sa ináč ako tak, že sa vráti do náruče svojho politického otca, R.Fica. On však nemohol rozhodovať, musel počúvať a on vie prečo," napísal Hlina na sociálnej sieti. 

Zdôraznil, že tým, že PS ponúklo Pellegrinimu premiéra, začal plán R. Fica trochu pukať. "Preto to rýchlo uzavrel a Pellegríni včera musel urobiť tlačovku, kde povedal, že sa s chlapcami z inej ulice nebude kamarátiť. Ako dôvod, prečo zostáva v gangu chlapcov zo zlej ulice z ktorého sa vraj chcel oslobodiť, musel uvádzať trapné výhovorky," dodal. 

Memorandum mafie

Tlačovú konferenciu po podpise memoranda novou vládnou koalíciou zvolalo hnutie OĽaNO na ktorej sa pred média postavili Gábor Grendel, Roman Mikulec a Michal Šipoš. Grendel zopakoval, že presne pred návratom mafie varovali nobčanom pred voľbami.

V memorande OĽaNO zaujali tri veci. "Sociálne veci. Teší nás, že Robert Fico a Peter Pellegrini pri podpise memoranda uznali naše úspechy v prorodinnej politike. Je dobré, že to uznávajú a že sú za zachovanie sociálneho štandardu," pokračoval. 

Grendel ďalej opakoval obavy o ďalší vývoj štátnych orgánov a OČTK. "Po podpísaní memoranda nepodalo ani slovo o národnostných menšinách," povedal s tým, že OĽaNO bude bedlivo sledovať aj to, či sa nesiahne na práva národnostných menšín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie